IFK:s cupmakare höll hela vägen till seger

Först en herrfinal som innehöll nästan allt – framförallt vackra mål. Sedan en damfinal som avgjordes på straffar. Det var dramatik när Arnes Bilglas-cup avgjordes i Arcushallen i Luleå.

Foto: Linnéa Bergenudd

Luleå/Fotboll2015-02-22 22:00

I den förstnämnda finalen möttes IFK Luleå och Boden. IFK tog tag i taktpinnen direkt och visade vem som kom från en högre serie. Efter 16 minuter sköt IFK:s Patrik Petersen mot bortre krysset, Erik Torstensson räddade. På den efterföljande hörnan klev dock Emil Johansson fram.

– Jättesnyggt tycker jag. Bra hörna av Anton (Andersson) och jag nickade in den i bortre krysset. Klockrent mål, jag tror ”Togga” (Erik Torstensson) slängde sig bara för att visa sig (skratt), säger Johansson.

– Jag hade inte tagit den även om jag hade fått några sekunders försprång, det känns som om jag är en meter från bollen, säger Torstensson.

BBK:s kvittering höll också bra klass. Lagets för dagens bäste spelare Robin Lundgren slog ett hårt, flackt inlägg från vänster och Oskar Stjernquist mötte på volley.

Man hann knappt spela av bollen så kom finalens vackraste mål. Nyförvärvet Erdio Poli slog till – igen!

– Som en blixt från klar himmel, säger Poli.

Och vackert.

– Faktiskt. Ett kliniskt avslut. Jag skrek ”James” (Baldwin). Han la den till mig, det kom en försvarare men jag vrickade till vänster och bang! Det ger självförtroende.

Poli fortsätter alltså att ösa in mål för sin nya klubb.

– Ja, men jag är arg på mig själv. Jag har gjort en dålig helg och i finalen var jag helt slut.

Matchens sista mål gjordes av Tomas Eriksson - bra framspelad av Patrik Wallin.

Wallin har mycket boll och levererar den vidare både ut på kanterna och upp på forwards. Ofta tas den emot av Erdio Poli och deras trygghet med boll ger IFK tid och skapar ett övertag.

– Så är det, målet är bara att omsätta det oftare till målchanser. Uppbyggnadsspelet har vi blivit tryggare i. Det beror på spelare, men också på vi har jobbat mycket med det, säger tränareFredrik Waara.

På damsidan dominerades turneringen av arrangerande Notviken och fram till finalen hade man en målskillnad på 19-0. Jenny Nilsson hade gjort hela sju av dem. Finalen mot Alvik blev desto tuffare och efter att Jenny Nilsson nickat in sitt åttonde kom det första insläppta målet på hela helgen. Alvik kvitterade nämligen omgående genom Johanna Antti. 1-1 stod sig matchen ut och precis som förra året slutade finalen mellan Notas och Alvik 1-1 och med straffläggning. Då vann Notas, denna gång såg målvakten Evelina Bäcklund till att det blev det omvända.

– Jag såg att hon skulle skjuta till vänster och gick dit, även om det är min sämre sida. Riktigt underbart! säger Bäcklund efter att ha räddat Amanda Pettersson straff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!