Hattrick lyfte Kiruna över Notviken

Två lag som inte har mycket att vinna eller förlora. Då frälste Emil Björnström sitt Kiruna FF mot Notviken – med tre mål.

Inga problem. Kiruna FF kunde ganska enkelt besegra Notviken på bortaplan.

Inga problem. Kiruna FF kunde ganska enkelt besegra Notviken på bortaplan.

Foto: Anders Hjortenklev

Luleå/Fotboll2015-09-26 19:41

Kiruna FF ligger på fjärde plats i herrarnas division III. Laget har totalt 32 poäng och har varken chans på kvalplats eller riskerar nedflyttning.

Notvikens IK ligger platsen under, har lika många poäng och sitter i samma sits.

Med andra ord: Inget av lagen hade särskilt mycket att spela för när de möttes på Tunavallen under lördagen. Förutom ära och berömmelse, det vill säga.

– Det var ingen större match på så vis. Lite viljelösa lag. Vi var ändå spelförande och försökte spela, säger tränaren Tommy Stridsman.

Men trots förutsättningarna så hade tillställningen en klart lysande stjärna: Kiruna FF:s Emil Björnström. Han svarade för tre mål när Kiruna vann med 4­–3 över Notviken.

­Det gästande laget tog ledningen med 1–0, sedan 2–0 och kunde slutligen vinna ganska komfortabelt. Även om lite defensivt slarv släppte in Luleågänget i matchen.

– Vi kanske gjorde dem uddlösa. Men det kändes som att de var ganska uddlösa i dag. Vi gjorde en ganska hyfsad match. Ingen av våra bättre. Vi hade förlorat några matcher på raken och hade gett oss tusan på att ta en trea, säger Stridsman.

Tränare Tommy Stridsman hyllade tremålsskytten Emil Björnström efter matchen – bland andra.

– Emil tillhörde de bättre. Brendton Nanuseb likaså. Han gjorde sin första match från start på mittfältet. Anders Mannela, vänsterback, var också bra. Det var egentligen de som stack ut lite gran, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!