Alviks smakstart i kvalet

Det var rena målkavalkaden när Alvik fick en smakstart i kvalet till division III: segern med 5–4 (2–2) mot Malå var ytterligare ett bevis på hur svårslaget Alvik är hemma på Liko arena.

Avgjorde. John Fabricius avgjorde för Alvik med sitt 5-4-mål i minut 89 mot Malå när kvalet till trean inleddes.

LULEÅ/FOTBOLL2015-10-10 21:58

Matchvinnare: John Fabricius, som gjorde 5–4 i minut 89, och tvåmålsskytten Johan Ryngmark.

– Båda lagen spelade för seger och det var full fart framåt som gällde, säger Alvikstränaren Kenth Wärja.

Andreas Wärja gav Alvik ledningen redan efter 12 minuter. Malå kvitterade direkt och vände till 1–2. Veteranen Linus Backman kvitterade just före pausvilan. Johan Ryngmark gav Alvik 3–2 men Malå vände på nytt till 3–4. Då gjorde Ryngmark sitt andra mål och kvitterade till 4–4 innan John Fabricius avgjorde.

– Kvalet är en bonus för oss och vi känner igen press på oss utan vill bara njuta av läget, säger Kenth Wärja.

Närmast väntar Luleå SK i Hertsön på onsdagen.