Tunga avbräcket: Stjärnan stoppas från spel

Här är mardrömsbeskedet för LF Basket: Nyckelspelaren Alexandros Sigkounas kan inte spela i morgondagens stormatch mot Södertälje. Dessutom riskerar ytterligare en nyckelspelare att gå samma öde till mötes.

alexandros sigkounas, lf basket

alexandros sigkounas, lf basket

Foto: Göran Ström

Luleå/basket2015-01-19 18:04

Borta mot Norrköping i fredags blev Alexandros Sigkounas skadad i sin vänstra vad. Domen från läkarna var att den store greken skulle vara borta i tio dagar.

Trots det har både LF och Sigkounas siktat på spel i morgondagens hemmamatch mot Södertälje – men under måndagsträningen skrotades de planerna.

– Tyvärr är jag inte redo. Jag kunde inte springa mer än i 20 sekunder, så tyvärr är jag borta i morgon, säger Sigkounas till NSD och fortsätter:

– Jag är besviken, för jag hade verkligen velat spela. Speciellt i den här matchen vet jag att mitt lag hade behövt mig. Jag var så redo och har längtat, men så händer detta. Men det är så livet kan vara som idrottsman.

När NSD pratar med tränaren Peter Öqvist var han ännu inte medveten om att Sigkounas tvingats kasta in handduken.

– Det slutgiltiga beskedet ska egentligen tas i morgon och jag tänkte gå och hugga honom nu, så du ligger lite före mig i info där helt enkelt, säger Öqvist.

Sen säger han:

– Det är ett avbräck. Men om resten av gänget gör det perfekt så ska det gå vägen ändå.

En annan nyckelspelare, Haukur Pálsson, riskerar att gå samma öde till mötes som Sigkounas. Islänningen deltog inte i måndagens träning och är ett osäkert kort.

– Han fick en smäll i ryggen senast. Egentligen får vi se där i morgon, det är en annan typ av skada. Vi hoppas på spel där, säger Öqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!