Tillbaka – för att hjälpa LF Future

Han har gått upp tio kilo sedan förra säsongen – bara muskler. Nu har Samir Ali, 23, gjort comeback med LF Future och ska hjälpa laget i superettan.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/Basket2015-12-16 20:38

Efter säsongen 2014/2015 kom BC Luleå och Samir Ali inte fram till någon lösning för en fortsättning.

Ali, en av Luleås största talanger på herrsidan de senaste åren, hade haft en lång tid av skador och sjukdomar bakom sig och kommit lite till en platå rent utvecklingsmässigt.

Därför valde forwarden att ta en timeout från basketen. Sedan säsongsslutet har han inte spelat med något lag – tills nu. Han har däremot tillbringat otaliga timmar i gymmet.

Under onsdagen gjorde en större version av Samir Ali comeback i division I-laget LF Future. 103 kilo tung – och därmed tio kilo muskler tyngre än förra året.

– Det var kul. Jag faktiskt lite nervös i början men det släppte när väl matchen var igång. Det är alltid kul att möta BG och jag ville göra en match innan superettan drar igång efter jul, säger Samir Ali.

Själva mötet med BG Luleå är inte mycket att orda om. Future vann med 99-45 och hade egentligen avgjort efter tio minuters spel.

För Ali blev det en lyckad comeback när han svarade för nio poäng, nio returer och fem steals på 22 spelminuter. Och det märktes att han fokuserat mycket på fysträning den senaste tiden.

– Jag har kört på bra på gymmet men aldrig sprungit och konditionen är inte riktigt där. Men det gick ändå bra. Lite trött blev jag fast det var skönt att få springa och svettas ut lite, säger Ali.

Måste du anpassa ditt spel till din nya kropp nu?

– Man är inte lika snabb, smidig och kvick. Men det är kanske inte det jag behöver. Jag tänker inte på det utan försöker spela samma spel. Ta returer, kriga och kämpa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!