Superrycket lyfte LF Future till seger

LF Future besegrade Jämtland med 83–81 – tack vare ett ryck i fjärde perioden. Och efter matchen ställde guarden Joel Svensson ett krav inför framtiden: Försvaret måste bli bättre.

Segertåget. Caleb Musie och hans LF Future tog ännu en seger i basketens division I.

Luleå/Basket2015-10-18 17:27

Mötet mellan LF Future och Jämtland Basket blev ett svängigt sådant. Efter en spelad period ledde gästande Östersundslaget med 27–19 men Future kom tillbaka lika snabbt.

Och i slutet av den tredje perioden var det helt jämnt. Ställningen var 55–55 – då kom segerrycket som fixade segern för LF Future.

Allt började med en layup från comebackande Alexander Pettersson, fortsatte med några snabba trepoängare och plötsligt, tre minuter senare, stod hemmalaget med en tiopoängsledning. Slutligen kunde man hålla undan och vinna med 83–81.

– I tredje började vi spela vårt spel och tog kontroll över matchen. Vi började "breaka" och då är det ganska svårt att hänga med oss. I början hade vi lite svårt att få stoppar i försvaret och tog oss inte riktigt iväg på snabba uppspel, säger Joel Svensson som själv svarade för 24 poäng.

Men Svensson var inte helt nöjd med lagets insats. Efter matchen ställde han ett krav inför framtiden: Försvaret måste bli bättre.

– Vi måste jobba på vårt defense. Det är lite roteringar som inte stämmer helt. Där är vi inte sammansvetsade ännu. Vi behöver lära oss hur vi ska hantera pick and rolls och tredjeroteringen, säger Svensson.

BG Luleå fick det desto tuffare mot Jämtland Basket. När lagen möttes under lördagen torskade hemmagänget med hela 57–80. Poängbäst blev Jonatan Arvidsson och Theodore Silveira-Övrebö som svarade för elva poäng var.