Stekhet Edin gjorde 33 poäng

Här är anledningarna till att LF Future besegrade KFUM Fryshuset med 94-88:En stekhet Erik Edin som gjorde 33 poäng – och en försvarsändring inför fjärde perioden.

Luleå/Basket2016-10-09 19:33

Redan i den första perioden visade guarden Erik Edin vilket humör han var på.

Han satte fyra treor under de inledande tio minuterna vilket gav honom tolv poäng och ledning med 25–23 för LF Future.

Men Edins stekheta händer kallnade inte där. Han fortsatte att dundra i poäng och landade slutligen på 33 och sju returer.

– Jag hade ställt in bössan och sänkte några skott där i början. Det var kul. Inte illa att göra 33 poäng, säger Erik Edin.

Det var i period nummer fyra som LF Future började att stänga igen matchen på allvar. Dels på grund av Erik Edins skytte – men också tack vare en försvarsändring som gjordes i tredje quartern.

Det gjorde att Luleålaget vann de avslutande tio minuterna med tio poäng. Och sedan även matchen med siffrorna 94-88.

– Vi låg under med tio-elva poäng i tredje quartern. Sen bytte vi försvar och blev lite mer aggressiva och fick lite stops. Sen gjorde vi ett bra jobb med att stänga matchen i fjärde perioden. Vi genomförde våra spel väldigt bra, säger Edin.

Vad gjorde ni för ändringar i försvar?

– Vi började byta alltihop i försvar, försöka spela över mer och sådär.

Men Erik Edin var inte den enda som levererade för LF Future i segern över KFUM Fryshuset. Även Samir Ali hade en bra match när han gjorde 17 poäng, tog 14 returer och skickade ut fyra assist.

BG Luleå spelade även två matcher i basketettan herr under helgen. Det slutade med dubbla förluster. Först mot KFUM Central med 55–71 och sedan mot Alvik med 52–73.