Semifinal-extra: BC Luleå förlorade sekundrysare

Första SM-semifinalen – då förlorade BC Luleå mot Norrköping med 62–64.

Luleå/basket2016-03-29 20:51

BC Luleå besegrade Uppsala med 3–2 i matcher i kvartsfinalserien och fick därför möta Norrköping i semifinal.

Under tisdagskvällen spelades den första matchen mellan Luleå och Norrköping.

Hur det gick?

Dåligt för Luleå – bra för gästerna från Östergötland.

Åtminstone i början.

Gästerna ledde med tio poäng efter den första perioden – 21–11. Därefter växte Norrköpings ledning ytterligare i andra och tredje perioden.

Efter 30 minuter var BC Luleås underläge 39–52.

Men fem poäng av hemmalagets Adam Rönnqvist i inledningen av fjärde perioden gjorde att underläget krympte till 48–55.

Rönnqvist la sedan i ytterligare två poäng – till 50–55. Då exploderade publiken i Luleå energi arena.

Med två och en halv minut kvar av matchen var ställningen 53–58. BC:s underläge växte ytterligare till 53–60, och då tog laget timeout.

Då återstod knappt två minuter av matchen.

Och med 1.48 kvar satte Adam Rönnqvist återigen en trepoängare till 56–60. Och med 46,5 sekunder kvar satte Toni Prostran en lång trea till 59–60.

Strax därefter satte Norrköpings Joakim Kjellbom en tvåa till 59–62. Han fick dessutom en bonusstraff som han satte till 63–59.

Men BC gav inte upp. En ny trea från långt håll av Prostran innebar 62–63.

Norrköping satte därefter ett straffkast till 64–62.

Men BC Luleå fick i matchens slutsekunder en chans till att vinna. Men Toni Prostran missade sitt skott. Det blev därför BC-förlust med 62–64.