LF har hittat Dugats ersättare: Klart inom några dagar

LF Basket jagar en amerikansk guard.Och nu kan NSD avslöja att klubben kommer ha klart med en ny stjärna inom kort.- Vi räknar med att det blir klart inom ett par dagar, säger tränaren Fredrik Joulamo.

LULEÅ/BASKET2013-05-17 06:00

Tidigare kunde NSD berätta att Henry Dugat inte stannar i LF Basket. Efter en monstersäsong vill nu Dugat vänta och se om han kan ta sig ut i någon av de större ligorna i Europa. Samtidigt som LF vill få klart med en ny point guard så snabbt som möjligt.

En amerikansk stjärna
- Det är fortfarande samma sak där. Om vi skulle ge Henry ett kontraktförslag nu skulle han be oss att vänta. Vi har jobbat vidare på ett annat spår, säger LF-tränaren Fredrik Joulamo.

Och just nu är LF Basket i slutförhandlingarna med en ersättare till Henry Dugat. Joulamo bekräftar att klubben har diskuterat kontraktförutsättningar med en ny amerikansk guardstjärna och hoppas att det ska bli klart inom loppet av några dagar.

- Han kommer svara inom kort. Vi har diskuterat kontraktförutsättningar och har ganska långt gånga förhandlingar. Jag kan inte säga något namn eftersom det fortfarande inte är helt säkert,

En källa har berättat för NSD att det handlar om en spelare som ska vara mer av en ledare på planen än Henry Dugat. En lite mer utpräglad point guard - men ändå en spelare som kan producera poäng på egen hand.

- Vi är ganska nära en lösning på guardsidan. Det är egentligen allt jag kan säga om det. Däremot kommer det ta längre med värvningen av en forward. Där sitter vi fortfarande med en lista på ganska många namn, säger Fredrik Joulamo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om