Lagkaptenens hyllning till Ryan: "Vår Zlatan"

Här är LF Baskets sköna slutspelsbesked.Med ett specialtejpat lår kom Christopher Ryan till spel.Efter Örebrokrossen hyllades han av lagkaptenen.– "Chrille" är vår Zlatan, säger Johan Åkesson.

Bevis. Johan Åkesson och hans LF Basket behövde en seger inför slutspelet. Det fick Örebro sota för.

Bevis. Johan Åkesson och hans LF Basket behövde en seger inför slutspelet. Det fick Örebro sota för.

Foto: Kurt Engström

Luleå/basket2014-03-21 22:34

Christopher Ryan har dragit med en rejäl lårkaka och tanken var att han skulle vila även i grundserieavslutningen mot Örebro.

Men så blev det inte. Med ett specialtejpat lår kom han till spel.

– Det var skönt att få känna lite på det innan slutspelet. Det kändes bra. Jag kan inte springa till hundra procent men det kändes bättre än jag trodde och jag tror det blir ännu bättre på tisdag (första kvartsfinalen mot Borås), säger Christopher Ryan.

Sjukgymnasten Rickard Carnerud:

– När det kändes bättre på uppvärmningen så sa vi att vi kör för det är ingenting som kan bli sämre. Utan det är mer hans smärta som får avgöra hur mycket han kan trycka på, säger han.

Han var specialtejpad.

– Ja, det var mest för att testa om det funkar. Uppenbarligen funkade det lite grann i alla fall.

Christopher Ryan tror dock inte att enbart tejpningen var framgångsreceptet.

– Man vet inte vad det gömmer sig för krafter i den (skratt)... Nä, det är svårt att säga. Men jag tror det var mer en bra uppvärmning och lite behandling som hjälpte, säger han.

Ryan spelade nästan 19 minuter och sköt elva poäng, tog fem returer och gjorde fem assist. Keith McLeod, som följer ett rehabprogram, spelade drygt 14 minuter.

Och det var helt enligt planen.

– Vi hade sagt att Keith kunde gå lite flerminuter i dag än senast men samtidigt så ledde vi med 30 efter tre och då tyckte vi det var onödigt att chansa. Det syntes på honom att han börjar närma sig, säger Carnerud

Slutspeletbörjar på tisdag, kan de gå för fullt då?

– "Chrille" borde vara kapabel till det. Keith får vi se lite hur han känner sig i morgon. Han gick lite fler minuter i dag men samtidigt kände han sig bättre efter förra matchen. Förhoppningsvis känner han samma i morgon.

Att stjärnorna är tillbaka i spel betyder nästintill allt för LF Basket. Fråga bara lagkaptenen Johan Åkesson.

– Christopher Ryan är Zlatan liksom. Vi behöver honom. Keith är pricken över i:et, men ”Chrille” är vår Zlatan. Han måste vara den enda spelare som jag har sett spela bättre skadad. Det är en av de bättre matcherna jag har sett honom göra, säger Åkesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!