Hon vill bli som idolen – Katie Bussey

Agnes Lodén, elva, är en av deltagarna på LF Basketball Camp. Varför? Jo, hon vill bli som idolen i Luleå Basket: Katie Bussey.

trepoängare. Agnes Lodén ser fram emot skottävlingen.

trepoängare. Agnes Lodén ser fram emot skottävlingen.

Foto: Göran Ström

Luleå/Basket2015-08-05 20:19

LF Basketball Camp är det årliga träningslägret som tar plats i Luleå Energi Arena. Totalt 80 barn och ungdomar tränar och andas basket från måndag till och med torsdag.

När NSD gör ett nedslag under onsdagen är det flickor födda 2003 och 2004 som tränar i A-hallen. En av dem är Agnes Lodén, elva år.

– Vi har spelat match och tränat på olika saker. Mycket finter och lite sånt. Det roligaste har varit att spela match (skratt). Men allt annat är också roligt, säger Agnes Lodén.

Agnes spelar till vardags med Bergnäsetklubben Brooklyn Eagles. Men målet är att i framtiden bli stjärna i Luleå Basket – precis som idolen Katie Bussey. Hon var nämligen själv på plats i Luleå Energi Arena för att se på finalmatcherna mot Udominate.

– Hon är duktig och sätter många trepoängare. Jag såg henne i finalerna här. Då var hon jättebra, säger Agnes.

Hela LF Basketball Camp avslutas med skottävlingar under torsdagen. Med andra ord: En förberedelse inför att hon ska bli lika bra som sin idol. Men ännu skjuter Agnes Lodén inte så mycket trepoängare själv – det kommer sen.

– Det är så svårt. Men jag kommer att göra det när jag blir äldre. Skottävlingen ska bli kul i alla fall, säger hon.

Deltagarna på lägret har fått besök av olika elitspelare under veckan. Däribland BC Luleås Tim Kearney och Adam Rönnqvist.

– De har inte berättat så mycket grejer. Det bara kör, säger Agnes Lodén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!