Här är hemligheten bakom supercomebacken

Jonathan Larsson gjorde comeback i LF Future – och var bäst på planen. Och här är hemligheten bakom succén: Han värmde upp med en hockeymatch.

Foto: Petra Isaksson

Luleå/Basket2015-01-11 19:40

7 april 2014. Det var senaste gången som guarden Jonathan Larsson spelade en basketmatch.

Efter fjolårssäsongen med LF Future valde 23-åringen att ta en paus från basketen. Men under söndagen gjorde han comeback – och var bäst på planen när Blackeberg besegrades med 81–56.

– Jag tror inte att jag hunnit göra tio träningar ännu. Jag vet att Future har tappat lite folk och jag var sugen på att spela igen. Det kändes riktigt bra måste jag säga, säger Jonathan Larsson.

Larsson började matchen på bänken. Men så fort han äntrade planen blev succén ett faktum. Han spelade 19 minuter, satte nio av elva skott och slutade på totalt 21 poäng.

Hemligheten bakom superdebuten? Jonathan Larsson värmde upp dagen innan med en stenhård hockeymatch.

– Ja, vi spelade hockey med jobbet. Vi (Willys) torskade mot Ica med 0–5, men jag tycker ändå att vi lirade okej. Jag hade grymt mycket träningsvärk i insida lår och ljumskarna. Men de blev varma snabbt så det var lugnt, säger Larsson.

Larsson har under sina tidigare år i LF Future framför allt varit en attackspelare med defensiven som sitt främsta vapen. Men han planerar att framöver använda sig mer att sitt distansskott – som funkade klockrent under söndagen.

– Jag tänker skjuta lite mer nu än vad jag gjorde tidigare. Jag attackerade mest förut. Men skottet kändes väldigt bra i dag, säger han.

Även Luleå BG:s herrar vann mot samma Blackeberg - och det med siffrorna 71–63. Poängbäst i Luleålaget blev Anton Kobylak-Berglund med 16.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!