Extraträningen ska lyfta stjärnan

Han har haft problem med självförtroendet sedan flytten till BC Luleå. Men nu tvivlar Toni Prostran inte alls på sig själv. Anledningen? Massor av extraträning.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/Basket2015-12-18 21:58

Ni vet hur säsongen har varit för stjärnguarden Toni Prostran. Efter en tung start har kroaten kommit igång mer och mer eftersom - och det har förstås varit tufft för självförtroendet.

– Det har varit tufft. Särskilt under de två första matcherna när jag spelade dåligt. Men jag har tränat riktigt hårt och jag vill försöka hålla fokus uppe. I mitt huvud vet jag hur bra jag är. Mina lagkamrater och tränare litar på mig och då är det enklare för mig, säger Toni Prostran.

Men nu har han inga problem med självförtroendet längre. I tisdags stod BC Luleå för ett offensivt bottennapp och under fredagen studsade man tillbaka rejält mot Malbas. Prostran hade inga problem att glömma, gå vidare och fokusera på nästa match. Och i mötet med Malbas svarade han för 24 poäng, åtta assist och fyra returer.

Anledningen? Massor av extraträning efter varje träningspass.

– Jag har försökt att jobba ännu mer på samarbetet mellan mig och "Kino" (Jaraun Burrows). Vi utgår ofta från pick och rull och efter det letar jag den öppna spelaren.

Hur länge stannar du kvar och tränar extra?

– Ibland stannar jag en halvtimme, ibland en timme och ibland ännu längre. Det är bra att kunna stanna kvar med skottmaskinen och skjuta. När man tränar mycket så kommer självförtroendet automatiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!