BC Luleå lyfte – efter superpoängen

Efter förlusten mot Norrköping studsade BC Luleå tillbaka i basketligan när Malbas besegrades på hemmaplan med 100–76. Jaraun Burrows och Denzel Andersson bjöd dessutom på en riktig superpoäng.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/Basket2015-12-18 22:17

Det var i mitten på andra perioden som Jarraun Burrows fick ett långt uppspel. I stället för att försöka gå på korg själv lade Burrows bollen i plankan till en framstörtande Denzel Andersson som dunkade in poängen trots att han var hårt uppvaktad av Malbas Carl Engström. Det blev en klockren alley-oop till publikens stora jubel.

– Det är inte för inte Denzel Andersson kallas "spindeln". Han är först på alla bollar och när jag lade upp för honom visste jag att han skulle avsluta med att sätta poängen. Vi har gjort samma sak flera gånger på träning, sa Jarraun Burrows.

– Det måste vara snyggaste poängen hittills i år. Jag trodde Burrows skulle dunka själv men i stället lägger han upp bollen med ett underarmkast och jag var snabbt upp och kom före Carl (Engström). Man blev hajpad av ett sådant spel, sa Denzel Andersson.

Den spektakulära poängen betydde 40–28 till hemmalaget som redan då började skaffa sig ett betryggande försprång.

– Men även om resultatet varit jämnare i det skedet hade jag ändå gjort samma sak. Det var tillfället som gav möjligheten att testa på varianten, sa Jarraun Burrows.

Såg du att Denzel Andersson var hårt uppvaktad?

– Absolut. När jag fick bollen kollade jag bakåt och såg både honom och motspelaren men jag visste att Denzel Andersson skulle vara före, sa Jarraun Burrows.

Det här var annars en match BC Luleå kontrollerade från första uppkast till sista avblåsning. Nykomligen Malbas hade det tufft. I den andra perioden som BC Luleå vann med 36–15 kom det stora rycket och ställningen var 60–33 i halvtid.

– Vi pratade innan matchen om att få tillbaka vårat spel med mycket fart och det lyckades vi med. Vi hade folk som löpte hela tiden, sa Denzel Andersson.

BC Luleå hade flera spelare som stack ut den här fredagskvällen. Tony Prostran var poängbäst med 24 poäng och satte sex stycken trepoängare. Christopher Ryan löpte rätt, hittade luckor både åt sig själv och andra och Adam Rönnqvist fortsätter stänka in trepoängare, fyra lyckade skott på sex försök blev facit den här gången.

BC Luleås coach Peter Öqvist kunde konstatera att laget tar julledigt med en vinst i bagaget.

– Malbas har likt Norrköping ett bra försvarsspel och för att lyckas luckra upp det krävs att vi har fart i anfallsspelet. Det hade vi i dag, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!