Volleyveteranen

Det såg ut som att Luleå SK skulle ta en ny seger.Men Kirunas inbytte veteran Joon Karlsson ville annat - och kvitterade i slutminuterna.- Jag bara blundade och sköt, säger 38-åringen efter 1-1 på Hertsö IP.

Vinnarvapnet. Joon Karlsson började på bänken men kom in med 20 minuter kvar av toppmötet mellan Kiruns och Luleå SK. Han lyckades också utjämna och ge sitt Kiruna en poäng.

Vinnarvapnet. Joon Karlsson började på bänken men kom in med 20 minuter kvar av toppmötet mellan Kiruns och Luleå SK. Han lyckades också utjämna och ge sitt Kiruna en poäng.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2010-06-07 06:00
Egentligen hade han slutat spela.
Men efter slutsignalen står Kirunas 38-årige veteran Joon Karlsson och myser.
Och det finns en anledning till det.
Bara ett par minuter tidigare har Karlsson räddat en poäng åt sitt Kiruna mot Luleå SK.
- Det var skönt. Vi åkte hit och ville ha med poäng. Och en får vi väl vara nöjda med. Vi låg ju under i paus, säger Karlsson.
Såg starka ut
Efter 45 minuter ledde nämligen hemmalaget, och överraskningen i serien, Luleå SK med 1-0 sedan Johannes Lundberg hittat rätt efter en dryg halvtimme.
Och så långt såg det ut som att LSK skulle kunna gå mot en femte seger i serien.
- Så långt kändes det riktigt bra, och hade vi fått ytterligare ett mål till innan paus är jag säker på att vi hade stängt den här matchen, säger Lundberg.
Men istället blev det Kiruna som kom efter halvtidsvilan som ett nytt lag.
- Det är ett jäkla go i laget, alla vill vinna och andra halvleken var ett bra bevis på det, säger 38-årige Joon Karlsson, som gjort comeback efter flera års uppehåll.
Började på bänken
Den förre GMFF-spelaren började på bänken. Men med 20 minuter kvar blev han inbytt.
Och det skulle bli ett lyckat sådant.
När det återstod drygt fyra minuter av matchen fick Kiruna en hörna.
- Jag skulle tagit hörna först. Men då sa Pokka (Per-Anders) att han skulle ta den. Och för en gångs skull gav jag med mig. och det blev ju bra, säger Karlsson, som istället tog hand om bollen när den studsade ut från straffområdet.
Och på en form av halvvolley klippte han till, och via ryggen på en LSK-spelare gick bollen i mål.
- Jag blundade och sköt. Men det blev ju bra till slut, säger Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om