Vestin tvingas lämna Plannja

Erik Vestin lämnar Plannja Basket - igen. Men den här gången var inte beslutet hans eget. - Plannja tog beslutet men det var ett bra beslut, säger han till NSD.

Erik Vestin är tillbaka i Plannja och i helgen spelade han och laget säsongens första träningsmatcher. Foto: kurt engström

Erik Vestin är tillbaka i Plannja och i helgen spelade han och laget säsongens första träningsmatcher. Foto: kurt engström

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2009-04-21 06:00
Första gången Erik Vestin lämnade Plannja var 2006. Då hade han suttit en hel säsong på bänken utan att spela speciellt mycket. Basketkarriären fortsatte i Göteborgslaget Gothia Basket där han blev kvar i två säsonger innan han handplockades av Plannjatränaren Mattias Kenttä inför den gångna säsongen.
Vestin levererade direkt under försäsongen och den goda formen höll i sig till ligapremiären där han gjorde tolv poäng och rev ner elva returer när Plannja vann över Jämtland med 67-65.
Men nu är läget ett annat. Klubben har meddelat att man inte vill förlänga kontraktet. Skälet uppges vara Vestins sviktande formkurva.
- Ja, jag har inte alls haft något flyt och jag vet inte riktigt vad det beror på.
Under försäsongen ådrog sig Vestin en fotskada som inte velat läka ordentligt. Men han vill inte skylla på foten och intygar att det är "lycklig" skilsmässa han går igenom tillsammans med Plannja Basket. Var han spelar nästa säsong vet han inte.
- Jag har visat att jag håller för ligaspel, kanske blir det någon av de mindre ligorna i Europa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om