Vapnet: motivationen

Årets Midvintersprint i inomhusorientering inleddes med en överraskning.Ett handikappsystem för att ge alla samma chans i den klasslösa tävlingen.Men slumpen visade sig också ge oanade effekter.- Ja, jag bommade ju från början och så blev det som det blev, säger Ida Sundström.

Ida Sundström, Renen, tog silver i tävlingens första del och Ulrik Nordberg, Bergnäsets AIK, vann andra delen.

Ida Sundström, Renen, tog silver i tävlingens första del och Ulrik Nordberg, Bergnäsets AIK, vann andra delen.

Foto: Martin Thelénius / Expressum

LULEÅ2010-12-30 06:00

Den snart femtonåriga Renenlöparen har just sprungit in på andra plats totalt i tävlingens första del, framför rutinerade seniorer och jämnåriga herrar. Fördelen av handikappräkningen räckte en bit - och sedan tog Idas motivation över.

- Försökte ju inte söla heller men bommarna på första spelade in. Då var jag inte så fokuserad men sedan blev jag ju tvungen att skärpa mig lite, säger hon och skrattar.

Siktar mot EM
Det var Tor Minde och Ruben Svartholm som klurat ut systemet. En annan bieffekt var att de snabbaste löparna riskerade att åka ut direkt...

- Jag vann ju ganska stort i första så då fick jag ju starta långt efter alla andra i nästa omgång, konstaterar Ulrik Nordberg vilken mycket riktigt missade pallen helt och i stället fick se pappa Lars-Olof segra. BAIK-löparen tog sin revansch i tävlingens andra, mörklagda del där han helt utan annat handikapp än pannlampan sprang hem segern - och samtidigt försvarade fjolårsresultatet i Arcushallen.

- Då vann jag båda delarna ganska klart, minns 17-åringen som annars tänker mest på skidorientering i nuläget. Fjolåret gav ett guld vid Ungdoms-EM i långdistans i Rumänien att toppa.

- Jag hoppas på ett bra SM, och på att ta mig till Junior-EM i Lillehammer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om