Vann i snålblåsten

Efter två dagar med ovanligt hårda vindar stod till slut en hemmaseglare överst i resultatlistan för optimistjollarnas andra regionkval.Men Martin Johansson fick en stenhård kamp mot Umeås Maja Hansson-Mild, på samma poäng.- Det hade inte varit lika roligt att bli tvåa idag, säger han och flinar.

Martin Johansson segrade med minsta möjliga marginal när optimistjolleseglarnas andra regionskval avgjordes i Luleå.

Martin Johansson segrade med minsta möjliga marginal när optimistjolleseglarnas andra regionskval avgjordes i Luleå.

Foto: martin thelénius

LULEÅ2009-09-02 06:00
Tvåsiffriga vindhastigheter också in mot staden och över banområdet på Gråsjälfjärdens västra sida gjorde helgens fleetrace med "optimisternas" andra kval och det samtidiga sjätte kvalet i Jollecupen till en ordentlig utmaning. Men för en kille blev det ändå en rad av höga och jämna resultat: bara första - och andraplatser, med undantag för söndagens första race som gav en tredje plats. Och inga ofrivilliga dopp...
- Jo, jag har vält, men det var ganska länge sedan, utbrister han och flinar igen.
Läget var också maximalt spännande inför söndagens avslutande race, det andra för dagen och femte totalt. Maja Hansson Mild - dotter till regerande OK-världsmästaren Thomas - hade snäppet vassare resultatraden 1-2-3-1 mot Martins 2-1-2-3. Det var med andra ord bara en sak som gällde.
- Fast jag hade mest tur i sista när båtarna före mig välte, menar Martin Johansson som trots allt gjorde en säker segling och gick i mål med bra marginal efter triangelbanan.
Extremt jämnt
Men eftersom Maja Hansson-Mild tog andra plats slutade de två på samma poäng. Och med lika många första-, andra- och tredjeplatser vardera avgör placeringen i sista seglingen. Det blir helt enkelt inte jämnare än så.
- Klart man vill vinna efter en sådan helg, säger Martin Johansson som dock inte deltog vid första regionkvalet - i Örnsköldsvik - och därmed inte blir aktuell för rikskval. Men det lär bli en minst lika spännande returkamp vid tredje och sista regionskvalet i Umeå den 12-13 september.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om