Utklassningen

Notviken behövde bara drygt 20 minuter för att skaffa sig en fyramålsledning mot Luleå Damfotboll.Resten av division II-premiären blev inte direkt ljusare för det pressade hemmalaget.- Ingen kul start, nej. Vi var inte beredda på anstormningen, medger Maria Stovén efter storförlusten.

En riktig utklassning. Notviken hade rena rama lekstugan i seriepremiäören mot Luleå DFC. Fredrika Karlsson, Ida Lejon och Frida Abrahamsson låg bakom det mesta i anfallsväg. Lejon gjorde fyra av målen, Karlsson tre.

LULEÅ2012-05-05 06:00

Kvällskylan la viss sordin redan över matchstarten på Skogsvallen. Men det var ändå ingenting mot den djupfrysta stämningen efter 21 minuters spel.

Då spelade Ida Lejon förbi hemmamålvakten Rebecca Carlsson till 0-4 efter en lång vänsterlöpning utanför Luleås backlinje - en av oräkneliga liknande passeringar och frispelningar för gästerna.

- Nog har vi tränat på det litegrann, erkänner en uppsluppen skytt.

Lejon gjorde också 0-1 efter sex minuter sedan Fredrika Karlsson frispelats i djupled av Charlotta Forsberg och måttat ett skott Rebecca Carlsson tvingades släppa till retur.

Försökte täppa igen luckorna
Mellan de två målen hann Karlsson själv med 0-2 och 0-3 - helt friställd båda gångerna. Mercy Monday hade minuten efter 0-3 Luleås enda hyfsade chans under halvleken men skottet på återinspel efter hörna passerade på fel sida om vänsterstolpen. Notvikens rena genomspelningar blev trots allt färre under slutet av halvleken.

- Jag flyttade ner i backlinjen, vi försökte lugna ner oss och höll ju ut en bit in i andra. Sedan orkade vi inte, konstaterar Maria Stovén.

Notviken fick sin utdelning efter 15 minuter av andra halvleken, sedan Julia Lundström behållit bollen i spel med en magnifik dragning vid höger kortlinje och spelat in - till Ida Lejon, som kyligt precisionssköt in 0-5. Målet innebar hattrick för Lejon men Fredrika Karlsson, för dagen på förkylda Amanda Petterssons forwardposition, ville inte vara sämre. Efter bra uppspel av Frida Abrahamsson manövrerade hon till öppet läge och 0-6. Men Ida Lejon fick ändå sista ordet i den duellen genom 0-7 i 80:e.

"Vi måste bli bättre"
- Det kändes lite så, säger hon, skrattar och tillägger:

- Men kul för Fredrika, hon gjorde det jättebra.

För Luleå var katastrofen ett faktum redan innan 0-8 och 0-9. Men Notviken är trots allt en favorit i årets serie.

- Det är inte ett lag vi var tvungna att ta tre poäng på. Men de här siffrorna...vi m-å-s-t-e bli bättre, avslutar Maria Stovén.