Uppdrag: spela till sig en plats i Luleå

LULEÅ. Luleå Hockey har gett honom tre månader att visa upp sig.Men Jonas Almtorp, 25, har redan bestämt sig för att stanna i Luleå hela säsongen.- Jag ska visa direkt att jag ska vara med, säger centern till NSD.

DEn förre Brynässpelaren Jonas Almtorp har skrivit på ett tremånaderskontrakt med Luleå Hockey. Men han själv hoppas på ett längre.foto: scanpix

DEn förre Brynässpelaren Jonas Almtorp har skrivit på ett tremånaderskontrakt med Luleå Hockey. Men han själv hoppas på ett längre.foto: scanpix

Foto: PONTUS LUNDAHL

Luleå2008-07-10 06:00
Jonas Almtorp har alltid ansets som lovande.
Men hittills har han aldrig riktigt blommat ut.
Nu hoppas Luleå Hockey att den 25-årige center ska göra det i Norrbotten.
I går skrev parterna på ett så kallat tryoutkontrakt för tre månader.
- Vi vill ge honom chansen att visa upp sig från sin allra bästa sida, förklarar Luleåtränaren Roger Kyrö, som hade Almtorp under sin tid i Brynäs.
- Jag har alltid gillat honom. Det är en seriös kille som jobbar stenhårt. Han har potential, men har hittills inte riktigt etablerat sig i elitserien. Så vi hoppas att han kommer blomma ut hos oss.
2002 draftades Almtorp av Edmonton, och under förra säsongen åkte han över till Nordamerika för att försöka ta en plats i NHL.
Men resan gick istället till farmarligan AHL och senare ett snäpp ner till ECHl.
Accepterar kontraktet
- Men jag har ändå utvecklats mycket under året i Nordamerika. Jag har spelat många tuffa matcher och det är ett helt annat spel därborta, säger Almtorp när NSD når honom i hemmet i Uppsala.
Redan nu längtar 24-åringen att få åka till Luleå, visa upp sig och sedan få kontrakt med klubben hela säsongen.
- Visst, det känns kanske lite konstigt med ett tryoutkontrakt. Men jag åker upp till Luleå för att visa att jag ska ta en plats. Jag ska visa direkt att jag ska vara med. Jag kommer ge järnet på varje träning och på varje match.
Roger Kyrö låter också ganska övertygad om att Almtorp är rätt spelare för Luleå.
Ser fram emot flytten
- Han är center men kan också spela ytterforward. Det är en rivig spelare som dessutom är i rätt ålder. Vi har inte så många spelare kring 25-26 år. Det ska bli riktigt spännande att se honom här uppe.
Samma inställning har Almtorp.
- Det känns riktigt spännande. Jag ville tillbaka till elitserien igen och jag har bra koll på Luleå. Det ska bli riktigt kul, säger han.
fakta Spelat 37 AHL-matcher
Namn: Jonas Almtorp.
Ålder: Fyller 25 i november.
Längd: 185 cm.
Vikt: 87 kg.
Skjuter: Vänster.
Position: Center/Ytterforward.
Klubbar i karriären: Modo, Örnsköldsvik SK, Brynäs, Almtuna, Sundsvall, Springfield Falcons (AHL), Stockton Thunder (ECHL).
Meriter: 29 juniorlandskamper,. Draftad av Edmonton Oilers som i fjärde rundan 2002.
Statistik: Elitserien:
150 matcher, 11 mål, 14 assist, 25 poäng. Allsvenskan: 88 matcher, 30 mål, 33 assist, 63 poäng. AHL: 37 matcher, 2 mål, 2 assist, 4 poäng.
Aktuell: Luleå Hockeys senaste nyförvärv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om