Ungt Alvik vann

Simon Brännström gjorde båda målen när Alvik besegrade Gammelstad med 2-0 (0-0) i Arcushallen. Men det nyblivna division 2-laget kom med sitt andralag och endast några få a-lagsaktuella spelare var med.

Simon Brännström, med bollen, gjorde båda målen för Alvik i 2-0-segern mot Gammelstad.

Simon Brännström, med bollen, gjorde båda målen för Alvik i 2-0-segern mot Gammelstad.

Foto: Pia Hanzi

LULEÅ2009-03-02 06:00
- Vi spelade cup förra helgen och valde nu att låta större delen av a-laget vila. Men nästa helg träningsspelar vi mot Robertsfors, berättar tränaren Ivan Nordqvist.
Simon Brännström kom in sedan Tommy Mörsare skadats. Mörsare hade en problemfylld säsong i fjol då han drabbades av en ryggskada i samband med en bilkollision. Mot Gammelstad åkte han på en smäll i ryggan och tvingades lämna planen i första halvlek. Det handlade om en kotförskjutning och det är osäkert hur länge han tvingas till vila.
Simon Brännström gjorde ett starkt intryck i Arcus. Han slog igenom i trean i fjol och har goda förutsättningar att lyckas i tvåan också Han har ett härligt driv i steget, svår att ta bollen ifrån och hela tiden med målet i sikte.
Alvik kom med ett ungt lag som ska spela i fyran den här säsongen och tränaren Jörgen Eriksson har onekligen ett lovande material att jobba med. En av talangerna är Jörgens son Viktor, 17. Men han är inte målvakt som pappa utan högerbreddare.
Nykomligen Gammelstad går mot en intressant säsong i fyran. Giffarna har tidigare besegrat Kalix med 5-0. Nu höll man länge jämna steg med Alvik i en försvarsinriktad match. Skillnaden mellan lagen var just Simon Brännström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om