Tävlingen får konkurrens - av landslagsläger

I början av juni avgörs elitserien i orientering i Luleå.Men nu riskerar flera av toppnamnen att utebli.Anledning: landslaget ska ha läger i Norge samma helg.

LULEÅ2010-05-06 06:00
Om drygt tre år ska Boden stå som värd för O-ringen. Men redan om en dryg månad blir det orientering i världsklass i Norrbotten.
För den 11-13 juni har elitserien tre tävlingar i Luleå och det innebär att att svenska- och tillika världseliten kommer delta.
"Tyvärr krockar det"
Fast nu finns det en risk att flera av topporienterarna inte kommer till den så kallade Luleåtrippeln.
För när landslaget tvingades ställa in sitt VM-läger i norska Trondheim i helgen på grund av för mycket snö i skogarna bokade landslagsledningen genast in ett nytt datum.
- Tyvärr krockar det då med elitserietävlingarna i Luleå, men löparna får själva avgöra vilket de väljer de aktuella dagarna, säger förbundets idrottschef Pekka Nikulainen i ett pressmeddelande.
Samtidigt har förbundet hittat en annan lösning, som kan innebära att flera av landslagslöparna ändå väjer Norrbotten för Norge.
- Vi kommer erbjuda löparna stor flexibilitet och ekonomisk hjälp för att de aktuella löparna själva ska kunna genomföra läger i Trondheim när det passar bäst, säger Nikulainen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om