Supertränaren lockar spelare: Dragplåster

Notviken hoppas kunna locka till sig stjärnor tack vare supertränaren.Nu närmar sig två nya spelare klubben.- Det är väldigt, väldigt lockande, säger Malin Bäckström.

Malin Bäckström lockas av Notvikens erbjudande - och att spela under supertränaren Ulf Hallstensson - men har fortfarande inte bestämt sig..

Malin Bäckström lockas av Notvikens erbjudande - och att spela under supertränaren Ulf Hallstensson - men har fortfarande inte bestämt sig..

Foto: Maria Johansson/PT

Luleå2012-07-14 06:00

Det var i juni som Ulf Hallstensson, en av världens mest meriterade innebandytränare, blev klar för division I-nykomlingen Notvikens IK och där han parallellt med sitt halvtidsjobb som assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget kommer att arbeta som föreningsutvecklare.

Närmar sig
Ett besked som fick de övriga i klubben att jubla - och som gör att man hoppas få lättare att knyta till sig bra spelare.

Nu närmar sig Malin Bäckström, som spelat i elitserien och varit utlandsproffs i Schweiz, och Frida Grönlund, med många säsonger i Öjebyn på meritlistan, spel i Notviken.

- De låter positiva och intresserade och tycker det känns spännande. Sen lockar så klart Hallstensson, säger lagledaren Pär Wårell.

Stor betydelse
Och Malin Bäckström håller med om att Ulf Hallstenssons kunskap kan ha stor betydelse i hennes klubbval.

- Det är väldigt, väldigt lockande med tanke på hans erfarenhet och kompetens. Så det vore inte helt fel och det är så klart ett ganska så stort dragplåster, säger hon innan hon berättar att hon ännu inte har tagit något beslut om framtiden:

- Jag har träffat Per två gånger men jag har inte bestämt mig än.

När ska du bestämma dig?

- Ingen aning, men nån gång i sommar i alla fall. Det är lite praktiska detaljer som måste passa in.

Både Malin Bäckström och Frida Grönlund bor i Piteå och kommer, om parterna hittar en lösning, att bo kvar där och pendla till Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om