Supertalangen som siktar högt

Två hemmaspelare bildade Luleträffens mest udda mixedpar.Men för Nicole Vilena, 11, var det inga problem att spela med tränaren Faraz Safaeiyan, 23.- Första gången jag spelar med de äldre. Och det känns bra, säger Nicole.

Nicole Vilena hör till Luleå BMKs snabbt avancerande talanger. Efter bara ett år på planen och hon har redan tagit steget från 13- till 15-årsklassen.

Nicole Vilena hör till Luleå BMKs snabbt avancerande talanger. Efter bara ett år på planen och hon har redan tagit steget från 13- till 15-årsklassen.

Foto: Martin Thelénius / Expressum

LULEÅ2011-10-19 06:00

Vilena hör till Luleå BMKs snabbt avancerande talanger. Ett år på planen och hon har redan tagit steget från 13- till 15-årsklassen. Fast det har fuskats med racketsport förut...

- Håller på med tennis också, börjar hon, ändrar sig och förklarar:

- Nej, jag har slutat. Det gick bra, det också, men inte så här bra.

Safaeiyan, från Växjöklubben Lenhovda, har kommit till Luleå för att studera. En lycklig slump för Luleå BMK där man snabbt plockade in den elit- och landslagsmeriterade spelaren som tränare. Han konstaterar:

- Nicole har fina slag och grym teknik. Jag var själv inte alls i hennes klass efter ett år.

I singelspelet blev det två förluster - båda dock över tre set - men i dubbeln med tre år äldre Arvidsjaurspelaren Linn Berggren fick Nicole med sig en seger. Tillsammans med klubbkamraten Erik Andersson i 15-åringarnas mixed ytterligare tre vilket ledde till andra plats i klassen och med tränaren alltså två segrar som bar hela vägen till guldmedalj i "vuxna" klassen MDB.

- Jag tycker det är bra att få spela med äldre. Man blir bättre, understryker Nicole Vilena.

Faraz Safaeiyan borde egentligen inte hålla till i B-klassen men har varit borta från tävlande på grund av skada. Möjligen den smala lyckan för spelarna i A-klassen där Dennis Bröms, Boden, till slut vann.

- Men det gick fruktansvärt dåligt i början av tävlingen, säger 19-åringen som dock bara förlorade en match, finalen i mixed. Bröms lider liksom övriga toppspelare i länet av bristen på kvalificerat motstånd men sätter hopp till den nye Luleåtränaren.

- Hoppas få träna lite mot honom de närmaste veckorna. Han vinner nog mot mig men om man får spela lite kanske man kan utmana. Förhoppningsvis...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om