Super Olle var ringrostig - men jätteladdad i säsongsdebuten

Ringrost var ett återkommande ämne vid tvådagarshoppningarna på Kalvholmen.Ett av ekipagen som inte gått i skarpt läge sedan hösten var Charlotta Lindelöf med en riktigt laddad Super Olle.- Jo, han är riktigt på här, medger hon efter lördagens tempofyllda 1.20-runda.

Charlotta Lindelöf och Super Olle tog ett brons.

Charlotta Lindelöf och Super Olle tog ett brons.

Foto: Martin Thelénius / Expressum

LULEÅ2012-03-13 06:00

Dundretryttaren tvingades till några extra avkylningsvarv innan tävlingshoppningen och förklaringen var som för många andra det långa stilleståndet.

- Första tävlingen för säsongen så han får gå en klass lägre än han brukar för att rasta av sig lite.

Nu blev det ändå ett nedslag men Lindelöf, som hann rasta ytterligare två hästar under helgen, var ändå inte helt missnöjd.

- Nedslaget var inte så bra men det är lätt att få i omhoppningen, särskilt när man släpper på lite med en så här het häst.

Ekipaget gick upp också i 1.30 men där blev det två nedslag. Vid söndagens 1.25 fick ekipaget i gengäld en bronsmedalj efter felfri runda och 61 sekunder, 1,5 sekunder efter segrande Linnea Alatalo med Herr Nilsson.

- Det tar några tävlingar innan de lugnar ner sig lite, säger Lindelöf som också hann med en felfri enmetershoppning med unghästen Patsy Stone och en tredjeplats efter felfritt över 1.15 med Leigh Valley.

För Linnea Alatalo, stallad med Herr Nilsson i Luleå men tävlande för Piteå Ridklubb, blev söndagens sista klass den perfekta kronan på verket. Också Alatalo hade en tyngre lördag med ett nedslag på 1.20.

- Han blev lite stark mot hindret så jag kom nära och fick med bommen. Men vi hoppas på nolla i 1.30, sa hon då.

"Han är lite het"
Nu blev det i stället tre nedslag över 1.30, en höjd ekipaget fokuserar på för att kvala upp till 1.40, men söndagsresultatet indikerar alltså att kapaciteten finns där.

En annan ryttare vilken tog helgen som uppvärmning var Annika Lagerqvist. Men hennes Ulando var ännu inte riktigt med på noterna.

- Första tävlingen sedan i höstas så han är lite het men förhoppningsvis lugnar han sig, sa Lagerqvist efter ett nedslag över 1.20.

- I övrigt hoppar han ju väldigt fint, med bra språng och högt över, så det är ju lite surt när det faller...

Några problem med formen hade däremot inte Åsa Lundmark. Seger över 1.10 och tredjeplats över 1.20 med Scannan Ten Dries samt seger i 1.00 (unghäst) och 1.05 med Caramel var Piteåryttarens facit.

- Jag satsar ju på elitlaget i år så vi ska ännu högre men det här var en uppvärmning, säger hon efter den snabba 1.10-rundan.

- Helst vill hon bestämma själv och ibland får jag vara med...nu bestämde hon själv och då gick det fort, det kändes väldigt bra, summerar en nöjd Åsa Lundmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om