Succéionhopp av Ahonen

"Sexpoängsmatch" - och tvåmålsunderläge i paus.
Då kom debutanten Daniel Ahonen in.
Och 25 minuter senare fick han se Per Mettävainio nicka in segermålet.
- Så här hade jag inte ens tänkt mig att det skulle kunna sluta, säger Ahonen.

En vinnande vändning av Linus Johansson, Per Mettävainio och IFK Luleå. 0-2 blev 3-2 mot Syrianska och Mettävainio gjorde segermålet.

En vinnande vändning av Linus Johansson, Per Mettävainio och IFK Luleå. 0-2 blev 3-2 mot Syrianska och Mettävainio gjorde segermålet.

Foto: Pär Bäckström

Luleå2012-08-13 07:23

Inför matchen låg IFK Luleå just ovanför nedflyttningsstrecket med en poäng till godo på Syrianska Kerburan.

Efter 45 minuter var rollerna ombytta - trots att IFK spelmässigt dominerade den första halvleken.

Ett mål inne i boxen och ett på straff från gästerna hade satt IFK i ett tufft 2-0-underläge.

- Målen är solklara individuella misstag, det är inte mycket att säga om det. Men grabbarna var fullt beslutna att vända på det i pausen och det är starkt av oss att göra det. Och välförtjänt tycker jag. Vi är mycket bättre än dem i dag, säger IFK-tränaren Fredrik Waara belåtet.

Inför andra halvlek kastade tränare Waara in debutanten Daniel Ahonen på vänstermittfältet.

Och resten är historia.

- Det var en häftig debut. Ligger under med 0-2 och vänder till 3-2. Men vi visar i andra att vi inte ska vara i botten. Vi har ett för bra lag för det, säger Daniel Ahonen.

Efter 25 minuter på planen hade han fått se Magnus Tappert nicka in reduceringen, han hade själv varit delaktig i Anton Anderssons kvittering och avslutningsvis fick han vara med om en slängnick modell snyggare av Per Mettävainio.

Det är väl det som kallas ett succéinhopp.

- Tanken var mer att jag skulle in och komma in i laget. Men när jag lyckades med första dragningen så kände jag att det bara är att köra, säger Ahonen.

“En skön debut"
Hade du kunnat önska dig något mer?

- Nej, det kändes jäkligt bra. Komma hit och vinna, skön debut liksom. Så här hade jag inte ens tänkt mig att det skulle kunna sluta.

Matchvinnaren Per Mettävainio:

- Vi går ut i andra och har sånt jäkla tempo. "Danne" (Ahonen) kommer in och är hur bra som helst, trygg med bollen och en jätteskön ytter att spela med för oss forwards. Och när vi gör ettan känns det som inget kunde stoppa oss, säger han och tillägger:

- Den här segern är hur viktig som helst. Det går som inte att beskriva. Jag tror det var en av de viktigaste på hela året.

Segermålet kom i matchminut 70 när han på värsta Martin Dahlin-maner slängnickade in ett Arish Nouri-inspel.

- Fy fan vad jävla skönt. En klassisk språngnick. Jag har aldrig gjort någon sån där tidigare så det var kul, säger Mettävainio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om