Stjärnan kan vara på väg hem till Luleå

Hon slog ut Northland i det stora semifinalsfiaskot.Nu kan Katarina Andersson vara på väg hem till Luleå.- Luleå är alltid ett alternativ, säger Andersson.

LULEÅ2013-04-12 06:00

Katarina Andersson var under många år en av Luleå Baskets stora stjärnspelare. Hon bar klubben till ett flertal SM-finaler innan hon packade väskorna och flyttade till Stockholm för spel med Solna.

Under vintern var hon med och slog ut Northland i semifinal. Mot Luleålaget snittade hon dryga 16 poäng, nio returer och fullkomligt bar sitt Solna på axlarna. Men i tisdags föll hennes lag i finalerna mot Norrköping.

- Det känns alltid tomt när säsongen är slut. Jag kan nog analysera det bättre när det fått sjunka in ett tag. Norrköping var helt enkelt det bättre laget, säger Katarina Andersson.

"Jag är från Luleå"
Men nästa säsong kan Andersson vara på väg bort från Solna. Uppgifter till NSD säger att en hemflytt ligger närmast för stjärncentern. Det efter tre säsonger i Stockholm och med ett efterlängtat SM-guld i bagaget.

- Jag är från Luleå och har familj där. Det är klart att det alltid är ett alternativ för mig. Northland är en bra förening och det finns ett stort basketintresse i staden, säger 29-åriga Andersson.

Kommer att fortsätta
Ännu har hon inte pratat framtid med Luleåklubben. Men Katarina Andersson medger att nya Luleå Energi Arena är något som lockar.

- Jag har inte pratat med någon klubb eller någonting ännu. Visst, Luleå är ett bra ställe att spela basket på och det ska bli jättekul att se hur den nya arenan blir. Jag har funderat lite på framtiden. Men ännu vet jag inte vad som händer, säger den 191 centimeter långa centern.

Om Northland ger dig ett kontraktförlsag i morgon - vad gör du då?

- Då får jag fundera på det då. Allt jag vet säkert är att jag ska fortsätta spela basket. Det har jag redan bestämt mig för, säger Andersson och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om