Stevens ut – Riley in

I går sparkade Plannja Derrick Stevens.I dag kan NSD presentera hans ersättare:Gerald Riley, tidigare Akropol.

Gerarld Riley är, enligt vad NSD erfar, den amerikan som kommer att ansluta till Plannja inom kort. Riley är en utpräglad poänggörare.Foto: SCANPIX

Gerarld Riley är, enligt vad NSD erfar, den amerikan som kommer att ansluta till Plannja inom kort. Riley är en utpräglad poänggörare.Foto: SCANPIX

Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX

Luleå2008-11-17 06:33
Det blev som NSD avslöjade i lördagens tidning: Derrick Stevens fick sparken från Plannja efter bara två matcher.
Redan i går lämnade han Luleå.
– Men jag väljer att använda orden: vi förlänger inte med honom. Han hade ju ett try out-kontrakt, som går ut den 19:e, säger Plannjas tränare Mattias Kenttä, som förklarar varför de tog beslutet:
– Han var inte nog bra. Han håller inte den klass som vi behöver i Plannja Basket.
Försvarsspelet existerade inte
Framför allt är det i det defensiva spelet Stevens har brustit.
– Det var den avgörande delen. Hade försvarsspelet varit nog bra hade vi kunnat hitta lösningar, men när försvarsspelet inte existerar går det inte att ha kvar honom, säger en självkritisk Kenttä.
– Jag kanske borde ha set mer av honom i Las Vegas. Jag gjorde kanske en felbedömning av honom. Men samtidigt gäller det att man kommer väl förberedd när man ska komma hit.
Det dröjer dock inte länge innan det kommer en ny amerikan till Luleå. Enligt vad NSD erfar är det redan klart att Gerald Riley, Akropols före detta stjärna, kommer att debutera redan i morgon hemma mot Sundsvall i Pontushallen.
Riley vann poängligan
I fjol vann Riley, trots att Akropol slutade näst sist i Ligan, seriens poängliga. Han stod för 616 poäng på sina 24 matcher, ett snitt på 25.67 poäng.
Riley, som spelar small forward och shooting guard, har i år spelat två matcher med JL Bourg Basket som ligger tvåa i den franska andraligan. På de två matcherna stod han för två poäng och en assist.
Mattias Kenttä vill inte kommentera några namn, men säger:
– Det vi gör nu är att vi jobbar hårt på att få in en förstärkning. Målet är att vi ska han en ny spelare här på tisdag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om