Steelers näsbränna

Luleå Steelers skulle bara glida förbi Luleå BG i division I-derbyt. Men Samir Ali och hans BG hade andra planer.- Det är matcher som denna man längtar efter att spela, säger Samir Ali efter vinsten med 74-69.

Luleå Steelers och Fredrik Björnsson fick sig besgrat av Stefan Nguyen och Luleå BG.

LULEÅ2011-03-07 06:00

Innan derbymötet mellan Luleå Steelers och Luleå BG kändes matchens utgång redan bestämd. Mittenlaget Steelers skulle köra över BG som dittills bara vunnit två matcher under säsongen.

- Vi ville visa alla hur bra vi egentligen kan spela, säger Samir Ali.

Med mycket känslor, adrenalin och rivalitet blev matchen långt ifrån välspelad. Det syntes dock att Luleå Steelers saknade den aggressiviteten som laget behöver för att spela sin absolut bästa basket. I de tre första perioderna spelade de två Luleålagen väldigt ofokuserat och det blev egentligen inte intressant förrän under de tio avslutande minuterna.

- Det är en väldigt speciell match. Vi känner alla i Steelers bra och det var kul att spela, säger Ali.

När Luleå BG ledde med 57-54 och sex minuter kvar att spela kunde allt hända. Men det som hände var att steelersforwarden Emanuel Lindbäck fick en teknisk foul, BG fick två straffkast och bollen från sidan.

Ali satte båda straffarna och gjorde en tuff layup direkt efter det. Steelers kom sedan tillbaks igen och med drygt två minuter kvar av matchen var ställningen 65-65.

Då kunde BG:s Stefan Nguyen göra sex raka poäng på den tungt foulbelastade Brian Curry och säkra segern för sitt lag.

Samir Ali blev planens bäste spelare med 25 poäng och tio returer. För Steelers var Brian Curry framstående med sina 23 poäng.

- Jag är nöjd med hur vi spelade. Skönt för oss att vinna säsongens sista hemmaplansmatch också, säger Ali.

BG:s poäng:Steelers poäng: