Södertäljes segervapen i jakten på final: Vi spelar som ett lag

Södertälje har varken någon Rudy Mbemba eller Marcus Relphorde.Just därför ska Adnan Chuks lag ta sig till SM-final.- Vi är ett lag, säger han till NSD.

LULEÅ2012-04-04 06:00

På pappret är LF Basket ett bättre lag än Södertälje Kings. Det håller nog de flesta baskettyckarna med om.

Marcus Relphorde, Rudy Mbemba, Martin Pahlmblad, Christopher Ryan och så vidare. Det är spelare med individuella kvaliteter som inte Södertälje kan matcha.

Men Adnan Chuk menar att hans lag har något som inte LF har.

- Vi är två helt olika lag med olika spelstilar. Vi är ett lag. Vartenda anfall är genomtänkt och vi har räknat ut vem som ska ha bollen. Det är inte samma med LF, säger Södertäljeguarden Adnan Chuk.

- Det är stor skillnad mellan oss som lag. Vi gillar att tänka igenom allt väldigt noga och sakta ner tempot. LF springer mer och spelar friare, fortsätter han.

Tänker stoppa Mbemba
Under måndagskvällen fick Södertälje reda på vem som skulle bli lagets semifinalmotståndare. LF Basket blev laget och Adnan Chuk vet vad som gäller mot just LF.

- Mycket fokus hamnar så klart på Rudy Mbemba. Han är kanske den bästa spelaren i den här ligan och vi kommer göra allt för att stoppa honom, säger Adnan Chuk.

Hur ska ni stoppa Mbemba då?

- Vi är ett taktiskt väldigt starkt lag. Vi kommer att titta mer på det i kväll. Men vi får inte stirra oss blind på honom. Det finns fler bra spelare i LF.

Adnan Chuk själv har snittat sex poäng och fem assist för sitt Södertälje i grundserien. Och han menar att under semifinalserien, med start i kväll, kommer Södertälje att fortsätta få ut precis samma saker av honom.

- Det är inget hokus pokus nu bara för att det är slutspel. Mitt jobb är att se till att mina lagkamrater blir bättre. Att alla gör rätt saker vid rätt tid, säger Chuk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om