Snart kan ni pusta ut

Asplöven hade chansen att fixa kontraktet.Då klev matchvinnaren Patrik Bergström in och straffade Mora - två gånger om.- Jag har blivit lite av en straffspecialist på slutet, säger Bergström.

Patrik Näslund i kamp med en Moraspelare.

Patrik Näslund i kamp med en Moraspelare.

Foto: Göran Ström

LULEÅ2013-02-23 06:00

Så här såg förutsättningarna ut inför mötet mellan Asplöven och Mora:

Haparandalaget hade chansen att säkra kontraktet. Men då var man tvungen att vinna mot Mora - samtidigt som Almtuna skulle förlora mot Troja/Ljungby.

Och under drygt 54 spelminuter såg det ut att bli precis så. Troja/Ljungby ledde alltså så länge med 1-0. Men med sex och en halv minut kvar av den tredje perioden kvitterade Almtuna och tog matchen till sudden death. Därmed stod det klart att Asplöven ännu inte klarat kontraktet.

Har blivit en specialist
- Vi får säkra det nästa match istället. Vi måste fokusera på våra egna matcher så ska det gå vägen. Ingenting är klart ännu och det gäller att vi krigar på, säger Patrik Bergström.

I Coop Arena var det krig i 60 minuter. Och den som såg till att Asplöven vann den bataljen var just straffspecialisten Patrik Bergström. Tre minuter och 41 sekunder in i den andra perioden gav han sitt lag en 2-0-ledning genom ett straffmål.

- Jag gjorde ett straffmål när vi mötte Mora hemma förra gången. Jag tänkte att målvakten skulle tro att jag skulle göra samma sak igen. Då valde jag att gå vidare istället och det gjorde jag ju rätt i, säger Bergström.

Några minuter senare reducerade gästande Mora. Men Patrik Bergström vägrade att ge upp. Asplöven fixade ännu en straff precis innan slutet av period två - och då var det ingen tvekan om vem som skulle gå fram och avgöra.

- Jag försökte bara krångla till det så lite som möjligt och nypa dit den bara. Det är kul att den också satt, säger matchvinnaren.

Du är lite av en straffspecialist. Eller?

- Det har blivit så på slutet. Det är skönt när de sitter. Jag gillar de situationerna när man är ensam med målvakten. Egentligen måste man försöka tänka att man som skytt har allting att vinna.

Tränaren Per Kenttä var oerhört nöjd med Bergströms match mot Mora. Han hyllar Bergström efter hans straffuppvisning.

- Han gjorde det riktigt bra. Han är en av våra stora matchvinnare och nu klev han fram och visade det ännu en gång, säger Kenttä.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om