Sjukt bra - då är LSK ny tvåa

Han var nära att lämna återbud.Men Luleå SK:s Daniel Sandberg valde att spela derbyt mot Notviken.Och det var ett bra beslut.Sandberg stod för ett mål och en målpass - och såg till att LSK vann med 3-1.- Det var en skitmatch. Men det är skönt att vinna sådana också, säger han.

Daniel Sandberg var sjuk och tveksam till spel. Men trots sjukdomen kunde han avgöra derbyt mellan LSK och Notviken.

Daniel Sandberg var sjuk och tveksam till spel. Men trots sjukdomen kunde han avgöra derbyt mellan LSK och Notviken.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2011-05-17 06:00

Inför Luleåderbyt mellan Luleå SK och Notviken skiljde det bara en poäng mellan lagen.

Efter slutsignalen ledde LSK med fyra - och tog sig samtidigt upp på en andraplats i tabellen.

- Det var riktigt tajt, så det var oerhört skönt att vi lyckades vinna till slut, säger Luleås anfallare Daniel Sandberg.

Och han har all anledning att vara nöjd, För det var han och Niklas Wiggefors som blev stora segerorganisatörer hos hemmalaget.

Länge såg det nämligen ut att bli ett oavgjort resultat.

I den första halvleken gjorde först Wiggefors 1-0 redan efter tio minuter.

Sedan kvitterade Notviken genom Marcus Bergholt efter drygt 20.

Efter det hände inte så mycket mer.

Och det fanns en förklaring till det.

- Notviken spelade smart. De spelade tight med backlinjen. De höll ihop det bra och gav oss inga ytor. Jag brukar ju vilja ha det, förklarar Daniel Sandberg.

Avgjorde - i nättaket
Men ytan dök upp till slut.

I den 78:e minuten för att vara exakt.

Sandberg fick bollen på vänsterkanten. Han drog sin gubbe och slog ett perfekt inlägg som Niklas Wiggefors mötte med pannan.

- Det gäller att utnyttja lägena när de väl kommer. De flyttade väl upp lite i andra och då kom det fler lägen. I den första halvleken slog vi alldeles för mycket långbollar som Notviken bara nickade tillbaka, menar Sandberg, som inte var nöjd med bara en assist.

I slutminuten fick Sandberg återigen bollen på vänsterkanten. Men den här gången gick han själv på avslut och sköt bollen upp i nättaket.

- Jag tänkte först hålla i, men sedan sköt jag. Och det blev ju bra, konstaterar Sandberg, som först var tveksam till spel.

- Jag har varit sjuk halva dagen och var tveksam till att spela. Jag hade väl inte full kraft i löpningarna, men det fungerade bra ändå, säger han.

Notvikens tränare Patrik Knochenahuer var inte helt nöjd med resultatet.

Däremot med vad hans lag presterade på planen.

- Jag är skitnöjd. Vi slog väl lite för mycket långa bollar i andra halvlek, men annars spelar vi precis som vi vill. Vi får chanser, som vi förstås måste utnyttja bättre. Vi förstör ganska mycket för LSK. Vi försöker använda kanterna och det gör vi. Jag tycker vi har bra energi. Det tar vi med oss, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om