Segervrålet

Daniel Söderlund har inte haft någon vidare start på seriesäsongen.Men vid Luleåmästerskapen fungerade allt.- Skönt. Jag har aldrig vunnit mot honom med 3-0, säger Kebnespelaren efter finalsegern mot finske Pekka Ågren.

Daniel Söderlund, Kebne, slog till i Luleåmästerskapen och vann elitklassen.

Daniel Söderlund, Kebne, slog till i Luleåmästerskapen och vann elitklassen.

Foto: Martin Thelénius / Expressum

LULEÅ2012-02-06 06:00

Han har pustat ut någon minut efter finalen. Siffrorna ljuger en aning då andra (11-7) och framför allt tredje set (11-9) var riktigt jämna. Men Söderlund var trots 5-5 och 6-6 aldrig orolig att tappa sista set.

- Man vet ju aldrig men jag kände mig rapp i benen. Fortsatte på samma sätt som i första (11-5) och hade kommandot i alla tre seten, det är ändå jag som får föra hela tiden, förklarar han.

Inte helt perfekt
Segern är en fjäder i hatten med tanke på att Ågren, elitseriespelare i Finland, hade ett övertag i matcher - och tidigare alltid tagit set på Söderlund.

- Det brukar vara ganska jämnt mot Pekka. Man måste ligga på och göra poängen själv, han missar inte en boll, säger Söderlund som dock inte vill kalla finalen en perfekt match.

- Jag förlorade ju till exempel nio bollar i sista, säger han med ett skratt och fortsätter:

- Höll på att bli passiv. Man måste jobba hela tiden.

Första segern
Segern var Söderlunds första i Luleåmästerskapen.

- Jag brukar vara med nästan varje år men har aldrig vunnit, nej, bekräftar han.

Vägen dit gick via segrar mot Lasse Vimpari, liksom Ågren från Uleåborg, (11-7, 11-3, 11-6) och mot Luleåspelaren Jonathan Yemane i en rafflande femsetare (11-7, 8-11, 9-11, 11-7, 11-4). Frågan är förstås om formen efter en halvdan säsongsstart nu börjar komma.

-- Jag har varit sjuk och bara spelat en serieomgång (där Kebne spelade lika mot ett lag och förlorade mot tre) så det har varit lite upp och ner i år. Man måste vinna för att få självförtroende.

I klass i tog sig Söderlund också till final men där blev Ove Johansson, VIF Gute BK, för svår.

Johansson vann med 6-11, 11-7, 11-9, 11-9.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om