Schemastrul - och färre lag

Åtta klubbar blev bara sju.Och det är ett upplägg som ställer till problem för division I-klubbarna i ishockey.- Man kan spela tre-fyra matcher ena veckan, sedan är man ledig i tio dagar, menar Kirunatränaren Lars Molin.

LULEÅ2012-09-11 06:00

Under måndagen hade hockeyettan sin årliga upptaktsträff i Luleå.

Enda skillnaden jämfört med i fjol är att åtta lag har blivit sju i och med Asplövens avancemang till allsvenskan.

Och det har i sin tur inneburit lite problem med spelschemat för lagen.

I och med att det bara är sju klubbar som kommer till spel innebär det att ett lag tvingas stå över varje omgång.

- Det fanns helt enkelt inget lag som kunde ta Asplövens plats. Kalix och Vännäs var de som spelade kvalserien och de har också en plats i serien. Under dem fanns inga klubbar som ville ta steget upp, förklarar Birger Sjöberg, som är ordförande i Norrbottens Ishockeyförbund.

Och den haltande serien är inte helt optimal för klubbarna.

- Serien är ju som den är. Den blir ju hackig på grund av alla byten. Man kan spela tre-fyra matcher ena veckan, sedan är man ledig i tio dagar. Det tycker jag är lite tråkigt, säger Kirunatränaren Lars Molin, som också har reagerat på en annan sak.

Nytt upplägg nästa år
För att slippa ett par resor till Kiruna väljer en del av de andra lagen att spela två matcher under en helg i Kiruna.

- Jag tycker att det är lite konstigt faktiskt att man måste spela dubbelmatcher i Kiruna varje gång. Är man med i serien så är man med, det är min personliga åsikt, säger Molin.

Men årets säsong blir samtidigt den sista i nuvarande form.

Nästa år görs serien om till en tolvagsserie, där sex klubbar från a-serien och sex klubbar från b-serien spelar, något som välkomnas av klubbarna.

- Det ligger i allas intresse. Det har varit en tendens tidigare att lagen i norra serien har tappat mot de södra, Det har man inte minst märkt i playoffspelet, säger P-O Åström, som är sportchef i Teg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om