Sanna & Bertil visade klassen

Bertil Skeppar fick känna på riktig hetluft när SKF-trofén landade i Luleå - och Sunderbyns ishall, sedan renoveringsarbetena i Coop Arena stängt ute konståkningens topptävling.Det sporrade bara hemmaåkaren som slog till med tävlingens enda länsmedalj och vann juniorklassen efter ett briljant friprogram.- I vanliga fall brukar det korta gå bäst, säger den överrumplade segraren.

Foto:

LULEÅ2009-03-16 06:00
Men det här var inget vanligt fall och efter en inledning som enligt Skeppar lämnade en hel del att önska (tredje plats efter det korta programmet) blev det alltså annat av med det väl inarbetade fria programmet. En fin final, dessutom.
- Ja, jag har haft det i två år nu och det var faktiskt allra sista gången jag körde just det långa programmet, förklarar Skeppar som ännu inte börjat lägga upp efterföljaren.
I poäng blev det 123,30 mot 116,34 för andraplacerade Stockholmsåkaren Michael Neuman och 114,13 för Mathias Andersson, Göteborg.
Länet hade förstås stort hopp om en topplacering också i herrseniorklassen men Alexander "Sascha" Majorov lämnade återbud strax innan tävlingen. Därmed gick Anton Truvé, Stockholm, i stället segrande ur den striden.
Nöjd nia
Näst bästa länsåkare blev därmed Sanna Mikko som körde in på nionde plats bland damseniorerna.
- Jag är klart nöjd med den placeringen, menar Kirunaåkaren som i fjol åkte in på fjortonde plats i tävlingen och inte heller hade så mycket högre förväntningar:
- I mitten någonstans...
Mikko var mest nöjd med sin flip-/dubbelögelkombination i fria programmet men hade samtidigt en del att anmärka på.
- Skulle kunna åka snabbare, hålla bättre tempo...det finns alltid småsaker man skulle kunna putsa, avslutar hon.
Utöver Mikko körde också länsåkarna Anna-Kajsa Fjellborg och Clara Callne in på tolfte respektive trettonde plats i junior- och ungdomsklasserna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om