Rycket gav DM-vinst

Ett ryck i den andra perioden gjorde storfavoriten Luleå Steelers till guldmedaljör i basketens DM.- Det var ganska väntat, säger forwarden Fredrik Björnsson till NSD efter vinsten mot Vråken med 96-78.

Avgjorde i andra. Erik Rutqvist får hjälp av David Hult att ta sig förbi Joakim Forsman i Vråken.

Avgjorde i andra. Erik Rutqvist får hjälp av David Hult att ta sig förbi Joakim Forsman i Vråken.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2010-01-04 06:00
I helgens DM-slutspel deltog Gammelstad, Luleå Steelers, Sunderbyn och Vråken. Förra året stod Luleå Steelers som segrare och det var ganska självklart att laget från basketettan skulle ta hem DM-guldet ännu en gång. För basketettan-laget inleddes det hela med en väldigt övertygande seger mot Gammelstad i semifinalen. I den promenadvinsten var Erik Vestin den mest framträdande spelaren.
- Det var en ganska enkel seger. Vi spelade runt på laget väldigt mycket, säger Fredrik Björnsson.
Men finalvinsten mot Vråken kom istället inte helt enkelt, det kan Steelers hålla med om.
"Kändes säkert"
Inledningsvis var matchen jämn och inget av lagen tog något egentligt grepp om matchen förrän i den andra perioden. Det var då Steelers tog kommandot. Mycket tack vare guarden Brian Currys stabila spel, han gjorde sammanlagt 17 poäng i matchen och belönades med en plats i allstar-laget.
- Efter att vi hade dragit ifrån i den andra perioden kändes det ganska säkert, säger Björnsson.
Trots en ganska komfortabel halvtidsledning för Steelers var Vråken inte helt borträknat.
Division II-laget närmade sig ett flertal gånger under den andra halvleken genom många tuffa skott från Mikael Nilsson och Joakim Forsman. Men klasskillnaden var för stor för att Vråken skulle orka komma i kapp helt.
- Sett över hela matchen spelat vi hyfsat bra. Det var skönt för oss att få lira lite igen, vi har haft uppehåll ett tag nu och det här kändes verkligen som bra träning, säger han.
Förutom Brian Curry var det andra spelare i Steelers som levererade. Fredrik Björnsson svarade för 15 poäng och forwarden Erik Vestin, som även han kom med i turneringens allstar-lag, gjorde 18 poäng.
Vråken anfördes av den mycket svårstoppade forwarden Joakim Forsman, som tidigare spelat i Luleå Steelers. Han gjorde 19 poäng i finalen samt svarade för ett par monsterblockar. Även den förre plannjaspelaren Gustav Josefsson återfanns i Vråken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om