Rosendahl upphöjd till kapten i Plannja

Nu är det klart. John Rosendahl fortsätter en säsong till i Plannja Basket.- Så länge det är roligare att spela än kroppen gör ont så fortsätter jag, säger han.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2009-07-02 06:00
Plannjas lagbygge är fullbordat i och med att Big John skrev på kontraktet Enligt Rosendahl var det fort gjort, det var egentligen inga förhandlingar.
- Det känns naturligtvis skönt att det är avklarat.
Den kommande säsongen ska bli revanschens år för Plannja.
- Visst är det så. Laget ser slagkraftigt ut. Minst semifinal är klubbens officiella målsättning och det är snarast ett krav att nå dit. Därefter kan allt hända. Vi har kvalité och rutin för att nå ända fram men det är mycket som ska spela in ifall det ska bli SM-guld, säger Rosendahl.
Elfte säsongen
John går in på sin elfte säsong med Plannja. Och han gör det som lagkapten tillsammans med Håkan Larsson.
- Det känns bra och det är väl ingen hemlighet att jag är en ledartyp även om det nu är mer officiellt, säger han.
Även om Rosendahl skämtar om att han tänker fortsätta tills han fyllt 50 så finns det en dag när spelarkarriären tar slut. Då är det troligt att han blir kvar i Plannja Basket, men då på kansliet.
Han kände sig för redan i fjol och det lär bli en fortsättning.
- Jag är intresserad av att jobba med olika uppgifter inom organisationen som sponsring och samarbetspartners med mera. Lars Mosesson (klubbdirektör) har ju framhållet att Håkan Larsson och jag en dag ska ta över så att han själv kan luta sig tillbaka, säger John med ett leende.
Men först gäller ytterligare en säsong under korgarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om