Rönnberg: Är bättre i Luleå än i landslaget

Målvakten Johan Gustafsson var given.Men många hade nog också räknat med Luleåbacken Daniel Gunnarsson i JVM-truppen.- Daniel har varit bättre i Luleå än i landslaget, förklarar förbundskaptenen Roger Rönnberg.

Roger Rönnberg, coach, juniorkronorna.

Roger Rönnberg, coach, juniorkronorna.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

LULEÅ2011-12-06 06:00

Under gårdagen presenterade förbundskaptenen Roger Rönnberg sin trupp till junior-VM i ishockey som spelas i Kanada mellan jul- och nyårshelgerna.

De flesta namnen var givna, som exempelvis Luleå Hockeys unge målvakt Johan Gustafsson.

Däremot var det en del som blev förvånade över att höstens succéspelare, Luleåbacken Daniel Gunnarsson, inte fick någon plats i truppen.

"Väldigt nära"
Gunnarsson har imponerat stort under sin säsong i klubblaget och fick också debutera med juniorkronorna tidigare i höst.

Och enligt Rönnberg var Gunnarsson ett av alternativen som han hade med i beräkningarna.

- De andra spelarna har varit med fler turneringar än Daniel. Daniel har varit bättre i Luleå än vad han har varit i landslaget, säger den förre Luleåtränaren på måndagens presskonferens och fortsätter:

- Daniel är väldigt nära den här truppen. Han är en av spelarna som är en uttagen reserv. Vi tycker att han är riktigt duktig. Vi klassar in honom som en offensiv back och vi har tagit ut två backar som vi tycker spretar ut i det här laget och det är John Klingberg och Jonas Brodin. Det drabbar en sådan spelare som Daniel

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om