Renholm ska lyfta Stars till högre höjder

Förra året spelade Martina Renholm 30 minuter per match i damligalaget Umeå.Nu kliver forwarden in i damettan och Luleå Stars med en tung uppgift:- Jag ska vara en förebild för våra unga spelare, säger Renholm.

Martina Renholm ska tillföra rutin i Stars.

Martina Renholm ska tillföra rutin i Stars.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2012-09-22 06:00

Fem poäng, fyra returer, två assist och en steal per match. Det var Martina Renholms facit under den gångna säsongen i Umeå Comets i damligan.

Lägg sedan till att hon spelade 30 minuter per match - näst mest i laget. Men framför allt var hon Umeås stora, verbala ledare.

- Jag fick ta en stor ledarroll. Det blev en helt annan känsla än mina tidigare år i damligan när jag fick ta så mycket ansvar, säger Martina Renholm.

En riktig energispelare
Nu kommer Martina Renholm att ta sin ligarutin till damettanlaget Luleå Stars. De rutinerade rävarna Ylva Karolin och Stina Tarén har valt att lämna Stars. Och därför kan Renholm räkna med en ännu större ledarroll i just det här laget.

- Jag bidrar alltid med mycket energi till mitt lag. Eller det är vad jag får höra av andra i alla fall. Men jag ska också vara en förebild för våra unga spelare, säger Renholm.

På söndag spelar Luleålaget sin premiärmatch hemmap mot Alvik.

- Jag har en jäkligt bra känsla. Vi kommer att vara ett topp tre-lag den här säsongen. Så bra är vi, säger Martina Renholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om