Rekordjakten

Luleå Baskets 16:e raka vinst blev busenkel. Nu siktar tabellettan på att slå damligarekordet.- Det är klart att vi ska slå rekordet, säger Frida Grahn efter vinsten mot Kvarnby med 88-53.

Frida Grahn har hittat formen efter en lite tyngre period. I går blev det 19 sköna poäng i segermatchen mot Kvarnby.Foto: Göran ström

LULEÅ2011-02-05 06:00

För drygt två månader sedan spelade Luleå Basket mot Kvarnby på bortaplan.

Då låg allt fokus på damligans bästa poänggörare Brittany Smart och hur hon skulle stoppas.

Att stoppa henne gick sådär, det hindrade inte LBBK från att ändå vinna med elva poäng. Men för någon månad sen skadade sig stjärnguarden Smart och sedan dess har Kvarnby varit helt ur form.

- Hon är en grymt bra spelare, det måste ha varit tungt för Kvarnby, säger Frida Grahn.

Med Smart borta förväntades Kvarnby bli ett enkelt byte för segermaskinen Luleå. Så blev det också.

Gjorde det mesta rätt
Även om LBBK inte imponerade särskilt mycket i både den första och andra perioden kändes det lugnt hela tiden.

Luleålaget hade ända fram tills starten av andra halvlek en komfortabel tiopoängsledning trots det halvdana spelet.

- Vi gjorde det mesta rätt spelmässigt, men det kändes som att vi saknade energi, säger Grahn.

Men i period nummer tre startade showen. Luleå Basket rev ner alla defensiva returer och lika snabbt som bollen var i famnen på Sabrina

Scott gjorde Emma Nilsson en enkel layup på andra sidan planen.

LBBK vann den tredje perioden med förkrossande 32-14 och efter den insatsen var matchen avgjord.

- Det var som att all energi kom i den tredje perioden och vi orkade helt plötsligt springa ifrån dem, säger luleåforwarden.

I och med den vinsten har nu Luleå Basket vunnit 16 raka matcher och damligarekordet i flest antal raka vinster hägrar.

Det är Norrköping Dambasket som innehar det rekordet på 18 vinster i rad och med tre matcher kvar innan slutspelet har Luleå Basket en god chans att slå det.

Vill vinna allt
- Det är det vi siktar på. Vi vill vinna alla matcher vi har kvar innan slutspelet, säger Frida Grahn avslutningsvis.

Många producerade för hemmalaget i storvinsten men den som var nyttigast för Luleå var just Grahn.

Med 19 poäng och fyra returer var hon bäst i laget. Även Sabrina Scott stod ut med sina sju poäng samt elva returer.