Rekordjakt på ungdoms-SM i styrkelyft

Kiruna atletklubbs jättelöfte Nina Eriksson, 19, skall till helgens USM/JSM i Örebro försöka försvara sin seger från förra säsongen i JSM i klass 56 som då avgjordes i Kiruna.- Kan dock bli svårt eftersom min främsta motståndare denna gång gjort bättre resultat än jag, säger hon.

Markus Larsson är VM-uttagen.

Markus Larsson är VM-uttagen.

Foto: Martin Thelénius

LULEÅ2009-03-27 06:00
- Jag känner mig i bra form och räknar med att jag har fina möjligheter att förbättra mitt personbästa sammanlagt på 340 kg, knäböjningar, 140, bänkpress 85 och marklyft 125 en hel del, säger Nina Eriksson och fortsätter:
- Går det bra i bänkpress så kan också svenska juniorrekordet på 95 kg vara möjligt.
"Inga problem med kvalet"
JSM gäller också uttagning till junior-EM i Jönköping i juni.
- Givetvis skulle det vara roligt att delta där. Kvalgränsen dit är 320 kg och den blir ju inga problem att klara, säger Eriksson.
Vid förra säsongens JEM vann Erikssons huvudmotståndare till helgen och silvermedaljen togs på bara 2,5 kg bättre resultat än Ninas personbästa.
Noterbart också att Nina har ytterligare kvar tre år som junior.
Kiruna ställer också upp med David Tajik i klass 75 för ungdom och Björn A Johansson och Lukas Nilsson i klass 90 respektive 110 för juniorer.
Alla tre har medaljchanser.
Vill slå svenskt rekord
Lukas Nilsson har i sin specialitet bänkpress färskt personbästa på 235 kg, bara 5 kg från svenska juniorrekordet
- Förbättrad teknik senaste tiden ligger bakom personbästa. Jag räknar med att försöka slå svenska rekordet till helgen, kommenterar Nilsson.
Luleå AK deltar med tre lyftare som har medaljchanser.
n n Kiruna atletklubbs välmeriterade Markus Larsson som denna säsong rankas som trea i Sverige i klass +125 i bänkpress med sina 300 kg och har ett personbästa från förra säsongen med 305 kg har uttagits som reserv till VM som avgörs i Luxemburg 27-30 maj
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om