Person har hittat toppformen

I somras tog han Sverige till det första EM-slutspelet sedan 2003.
I helgens match med LF Basket var Andreas Person poängbäst - och nu är han i sin bästa form någonsin.
- Det har gått över förväntan, säger Person efter vinsten mot Oulo med 96-67.

Lider inga kval. Andreas Person har hittat formen efter en skadefri sommar med det svenska basketlandslaget.

Lider inga kval. Andreas Person har hittat formen efter en skadefri sommar med det svenska basketlandslaget.

Foto: Simon Eliasson

LULEÅ2012-09-24 09:05

Andreas Person blev bättre desto längre den förra säsongen led mot sitt slut. Under slutspelet var han en av lagets absolut viktigaste spelare - trots att han drogs med en ljumskskada.

Nu har Person haft en skadefri sommar med det svenska landslaget och är redo för att göra sin bästa säsong i basketligan hittills.

- Jag känner mig i jättebra form nu. Jag har kommit in i laget på en gång och det har gått över förväntan för mig i träningsmatcherna, säger Andreas Person.

Person och Sveriges herrlandslag lyckades efter några tuffa matcher att ta sig till EM-slutspelet som spelas 2013 i Slovenien. LF-guarden hade en backuproll och kom mest in för att avlasta lagets stora stjärnor på bakplan. Men 21-åringen är ändå nöjd med sommaren.

- Det känns stort. Vi är det första laget på nästan tio år som har lyckats med det här. Det är häftigt att jag fått vara med om det. Nu hoppas jag bara att få vara med när EM-slutspelet börjar också, säger Person.

"Vi är vassare"
Men i helgen var Person tillbaks i LF Basket-dressen när man ställdes mot det finska division I-laget Oulo. Precis som hela laget var han trögstartad. Men när guarden väl kom igång fanns det inget som kunde stoppa honom. Andreas Person sprang i 23 poäng när LF fullkomligt körde över gästande Oulo.

- Det släppte efter ett tag för mig och sedan tycker jag att det flöt på riktigt bra. Jag tycker att laget är lite vassare än förra säsongen. Vi är ett lag som vill spela i högt tempo både i försvar och anfall. Det gillar jag, säger Andreas Person.

Förutom Person imponerade också den amerikanske guarden Henry Dugat. 18 poäng, åtta returer och fem assist blev hans facit efter fyra perioders spel.

LF:s poäng: Andreas Person 23, Henry Dugat 18, Urule Igbavboa 13, Mladen Soskic 12, Johan Åkessson 11, Samir Ali 9, Christopher Ryan 7, Johan Stenberg 2, Arvid Isaksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om