Paret vann dubbelt - och det av bara farten

Samuel Higberg och Anna Fors levde upp till förväntningarna när de vann juniorernas DM-bugg i Hälsans Hus.Sedan överträffade de dem med råge genom att spöa hela den vuxna konkurrensen i tävlingens avslutande allroundmix.- Kondisen avgör, skrattar Luleåparet efter sin tunga seger.

Samuel Higberg och Anna Fors gjorde rent hus i juniorklasserna - och avslutade med att slå hela vuxna eliten vid DM-buggen.

Samuel Higberg och Anna Fors gjorde rent hus i juniorklasserna - och avslutade med att slå hela vuxna eliten vid DM-buggen.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

LULEÅ2010-02-01 06:00
Hemmadansarna från Luleå Bugg & Swing, som redan tidigare lagt en VM-andraplats i bugg från Österrike 2008 till meritlistan, hade verkligen en lysande lördag. De var förstås storfavoriter i sina egna juniorklasser och gick också precis så långt, med segrar i både bugg, lindy hop och dubbelbugg, då tillsammans med Beatrice Åman.
Siktar på att klå alla
Men det var tävlingens crescendo, allroundklassen där paren i högt tempo avverkade bugg, lindy hop, rock och boogie woogie, som blev den verkliga kronan på verket. Juniorer och vuxna ställdes där mot varandra och Higberg/Fors tävlade med andra ord direkt mot välmeriterade par som Jokkmokks Jonny Falk/Anette Sandström och Lyckseles Linus Isaksson/Åsa Boman.
- Det går ut på att klara alla discipliner. Och vi kan nog alla ganska bra - fast buggen går bäst, förklarar de innan det är dags att gå ut på golvet. De sätter målet högt redan innan:
- Vi ska väl klå allihopa där också, säger Samuel och ler.
SM blir säsongens höjdpunkt
Så blir det också. Inget par visar sig lika komplett och Higberg/Fors kryddar dessutom med ett par publikfriande lyft i lindy hop - men förklaringarna är flera.
- Kondisen. Musikanpassning, samspel och att ha en grund i alla grenar, funderar de.
Tävlingsformen allround var i sig en nyhet för det sexton- respektive femtonåriga paret som dansat tillsammans i fem år. Och att där slå den vuxna eliten, det smäller högt.
- Mmm. Vi har ju vunnit allt vi ställt upp i, håller paret med och skrattar igen.
De vet fortfarande inte hur det blir med nästa VM-deltagande. Men SM är ett självklart säsongsmål och där har de en andraplats som ungdomar samt en sjätteplats som juniorer att slå.
- Det blir ännu bättre, avslutar Samuel och Anna tvärsäkert.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om