På språng mot en bra säsong

Vintersäsongen blev lyckad.Och under måndagen visade Emma Bergström från OK Vargen att sommaren kan bli minst lika framgångsrik.- Det är skönt att träningen har gett resultat, säger vinnaren i Sprintcupen i orientering.

Det fanns gott om aktiva till start i Gammelstad.

Det fanns gott om aktiva till start i Gammelstad.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2010-05-11 06:00
Det brukar vara ett säkert vårtecken.
Och i år var inget undantag, trots att snön och kylan varit framme längre än vanligt.
Sprintcupen i orientering har redan haft två deltävlingar och under måndagen var det dags för den tredje och sista deltävlingen bland skolor och hus i Gammelstad.
- Det har inte varit lika mycket deltagare i år som tidigare, men det beror ju på att det har varit lite osäkert med vädret, förklarar tävlingsledaren Robert Svartholm från arrangörsklubben Gammelstads IF.
Men de som har varit med under de tre deltävlingarna har fått ett bra genrep inför tävlingssäsongen som egentligen drar i gång kring pingst på allvar.
Bland dem fanns vinnaren i H21-klassen.
- Det är skönt att få en bra start på säsongen, konstaterar Emma Bergström från OK Vargen i Kalix.
17-åringen tog hem totalsegern och var nöjd med vad hon har presterat.
- Det har gått riktigt bra. Men jag har tränat hårdare än någonsin i vinter. Jag har ökat träningsdosen med flera timmar per vecka. Och det är förstås skönt att det ger resultat. Det gör ju att det blir ännu enklare att fortsätta träna, säger Bergström, som precis avslutat skidorienteringen för säsongen.
Och den gångna vintern har varit minst sagt bra för Kalixtjejen, som bland annat tog flera framskjutna placeringar på ungdoms-EM.
Segern i Sprintcupen tyder också på att sommarsäsongen kan bli bra för Bergström, där det stora målet är O-ringen.
Men först väntar bland annat sprint-SM i Värmland.
- Det ska bli kul. Och det känns förstås bra att åka dit och känna att man är i bra form, säger hon.
Ulrik Nordberg, som också hade stora framgångar på UEM i skidorientering i vintras, vann H21-klassen.
Både Bergström och Nordberg, som går skidgymnasiet på Älvsby Folkhögskola, anses vara två av de riktigt stora talangerna inom norrbottnisk orientering.
Och att de båda 17-åringarna vann mot betydligt äldre motstånd visar också att de har goda förutsättningar att bli ännu bättre.
- Det är en liten generationsväxling på gång och det här visar att det finns ganska bra återväxt. Och det känns förstås riktigt bra, säger Robert Svartholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om