Övertygande testspel av Bodens nya kamerunier

Jodå, 21-årige Alexander Morfaw från Kamerun kan mycket väl vara en spelare i Bodens BK den här säsongen.- En bra fotbollsspelare och en teknisk spelbegåvning med många kvalitéer, berömde BBK-tränaren Christian Samuelsson efter lördagens testmatch mot Sävast AIF i Arcushallen.

Alexandre Morfaw övertygade.

Alexandre Morfaw övertygade.

Foto: leif hammarström

Luleå2009-01-19 06:00
En match som spelades 3 x 30 minuter och som BBK vann med 4-0. Alexander Morfaw, eller "Alex" som BBK kallar honom gjorde det tredje målet i 49 minuten via ett bra skott från strafflinjen. Då hade han dessförinnan spelat fram Erik Lantto till BBKs första mål.
Nöjd med insatsen
- Vi använde oss av hela den tillgängliga spelartruppen, 15 utespelare och två målvakter som spelade 45 minuter var och det var en mycket bra förstamatch för säsongen med fina intentioner från vår sida, säger Christian Samuelsson också. En mycket bra laginsats där alla fick spela en timme utom "Alex" som spelade hela tiden.
En veckas utvärdering
Och som tydligen gjorde ett bra intryck.
- Absolut. "Alex" är dessutom tvåfotad och redan med bra ork. Han stannar nu hos oss ytterligare en vecka, sedan får vi se...
BBK har tränat hårt, varje dag med boll i Arcushallen sedan en tid tillbaka och kommer att göra det några veckor till innan man unnar sig en fridag.
- Det ser bra ut så här i säsongens linda, anser Christian Samuelsson vidare. Nu dröjer det till 7 februari innan nästa match. Då mot norska division II-laget Finnsnes.
BBKs övriga två mål gjordes av Haris Devic på en nick efter en hörna i 47 minuten och av Mats Sehlberg efter en tilltrasslad situation i 67 minuten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om