Övertorneå är på väg att göra det "omöjliga"

Förra veckan klappade LSK ihop totalt mot Övertorneå. I lördags, mot Gällivare/Malmberget, rullade det på som vanligt.- Otroligt starkt av oss, säger Barzan Jamshidi efter 3-2-vinsten.

Barzan Jamshidi.

LULEÅ2011-08-15 06:00

Precis när Luleå SK tagit sig upp på vinnarspåret i herrtrean kom en svidande förlust mot Övertorneå. Slutresultatet löd 0-2 mot ett lag som ligger placeringen under LSK, det var inte alls vad Luleålaget behövde.

- Det var ingen kul match alls. Men otroligt starkt av oss att komma tillbaks och vinna nu, säger Barzan Jamshidi.

Men det började inte helt solklart för Luleå SK. För Gällivare/Malmberget såg det desto ljusare ut. Redan i minut elva gjorde det gästande laget 1-0 genom Erhan Karabeg. Och det var först efter det målet som det blåa laget började att hitta rätt.

- Passningsspelet började stämma och vi hade ett lugn i spelet, säger Jamshidi.

Det lugnet gav också resultat. I den 36:e spelminuten slog Barzan Jamshidi en perfekt frispark som letade sig till Niklas Wggefors huvud och därmed var ställningen 1-1. Strax därpå slog samme Wiggefors in en straff som innebar 2-1. Efter det kändes det som att Gällivare aldrig skulle orka hämta sig, precis så blev det också. LSK utökade sin ledning ytterligare bara några minuter in i andra halvlek när Johannes Lundberg bokstavligt talat petade in 3-1 efter vackert förarbete och med det målet dog matchen.

- Det var väldigt skönt att vi lyckades vinna den här matchen, det behövde vi, säger Jamshidi.