Ovane hjälten Berg satte dit IFKs kvittering: Det var jävligt skönt

Efter en bedrövlig första halvlek mot Mariehem ryckte IFK Luleå upp sig och lyckades rädda en poäng. Den stora hjälten blev Jonas Berg som kunde kvittera till 2-2 i slutminuterna.- Första halvlek är vår klart sämsta på alla sätt, säger poängräddaren.

Jonas Berg frälste IFK Luleå i slutminuterna.

Luleå2010-08-30 06:00
IFK Luleå hade alla möjligheter att behålla försprånget till Piteå IF när bottenlaget Mariehem kom på besök på Skogsvallen. Men en första halvlek med en tidig straff, ett darrigt försvarsspel och ett stort antal felpassningar satte stopp för det.
- Vi löper inte och vi slår bort allt. Första halvlek kostade oss segern, säger IFK-tränaren Fredrik Waara.
Redan efter sex minuter fick IFK en straff mot sig efter att Thomas Taavo gått hårt åt Mariehems Kim Lundmark. Straffen placerade Pär Vidmark otagbart i målvakten Johan Luthströms högra stolpe.
Serieledande IFK blev hårt tillbaka pressade av Mariehem, backade hem och slog i från sig. De flesta Mariehemchanser var det hemmalaget som bjöd på.
- Vår första halvlek är vår klart sämsta, och då spelar de ingen roll att det är ett bottenlag. De var bättre än oss, säger Jonas Berg.
Tunga avstängningar
Och värre blev det för hemmalaget. I den 32.a minuten kom Rickard Bojang fri och lyfte snyggt in bollen över IKF-målvakten Luthström.
- Vi fick rannsaka oss själva i halvtid och vi sa att nu måste vi chansa, säger Berg.
Och IFK fick bättre ordning på spelat i den andra. I den 74:e minuten kunde de reducera genom Per Mettävainio som även var framme minuten senare. Denna gång med en frispark som han sköt i ribban och det började lukta tredje raka IFK vändningen.
Men i 88:e minuten kom nästa motgång. Lagkaptenen Kalle Norbin kom in sent i en glidtackling och fick kvällen andra gula kort.
Men IFK fortsatte att pressa Mariehem även men en man mindre och i slutminuten kom också utdelningen.
- Det var ett ganska enkelt mål. Jag får väl tacka Per Mettävainio som skarvade, säger poängräddaren Berg som gjorde sitt första IFK-mål.
- Det var jävligt skönt. Viktigt att vi fick en poäng.
En poäng som gör att de fortsätter hålla Piteå bakom sig i tabellen inför mötet nästa helg. Ett möte som de får klara av utan Linus Johansson som har tre gula kort och lagkaptenen Kalle Norbin.
- För att vinna måste vi vinna resterande matcher. Så det är klart att det är trist att de missar, säger Berg.