Omarks comeback slutade med Rebelsseger

Efter att ha tränat med truppen hela säsongen var det inte mer än rätt att ställa upp för match också.Men Urban Omark lovar ingen fortsättning med Rebels efter 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) mot Clemensnäs.- Kanske någon onsdagsmatch, då. Men en seger är ju alltid något, flinar han.

Urban Omark gjorde comeback i Rebels matchtröja - det slutade med seger.

Urban Omark gjorde comeback i Rebels matchtröja - det slutade med seger.

Foto: Martin Thelénius

LULEÅ2009-12-03 06:00
Kanske hade en fortsättning lockat mer om den elitseriemeriterade (Södertälje 2002 och 2003) forwarden som senast spelade med Asplöven också fått sätta en puck i den svarta tröjan. Men på onsdagkvällen satt finliret långt inne inte bara för Omark utan för hela Luleå Rebels. Laget tog visserligen ledningen efter 14.04 minuter men spelade snarast sämre - till tränaren Osmo Soutokorvas timeout 8.26 minuter in i andra.
- Så j-vla dåligt, ekade utskällningen i Coop Arena.
Den gav resultat. Laget samlade sig och efter bara minuten rasslade det i Clemensnäskassen.
Men gästerna hittade tre mintuer senare in med 2-1 genom en turlig flipp som studsade in bakom Petter Nilsson via ribban. Det räckte för att sänka nivån på nytt - och efter 2-2 under våldsam Clemensnäsforcering 13.33 minuter in i tredje var Rebels illa ute på nytt. Tur, då, att Robin Andersson bestämt sig för att bli matchhjälte. 3-2, frampassat av hårt jobbande Robert "Nobbe" Nordberg, satt vid 15.50.
Lovar inget
Men det räcker alltså inte för att Urban Omark ska lova en fortsättning. Och han bara suckar över sitt eget spel.
- Ruggigt svårspelat. Inget tempo och det känns som att jag inte hittar positionen, säger han och avslutar:
- Det här var mest ett tack för alla träningar. Jag bor ju fortfarande i Övik och frun är höggravid, så det kan bara bli fråga om någon onsdagsmatch framöver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om