...och lillebror Grahn tar på sig landslagströjan

Som liten önskade han sig spänstprogram i julklapp. Nu gör den baskettokige Marcus Grahn sitt första läger med landslaget.- Det känns riktigt bra att äntligen vara här, säger Marcus Grahn, 15.

Marcus Grahn följer i storasyster Fridas fotspår.

Marcus Grahn följer i storasyster Fridas fotspår.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2010-06-23 06:00
När namnet "Grahn" kommer på tal ringer det förmodligen en klocka i många basketöron. Marcus Grahn har nämligen en äldre syster vid namn Frida Grahn som spelar i damligan samt var med och tog VM-silver med U19-damernas landslag. Därför är det lätt att tro att Marcus Grahn, precis som sin syster, är en supertalang.
Något som stämmer till punkt och pricka.
Enda sedan barnsben har Marcus Grahn varit förälskad i basketsporten och i dagsläget tränar han ungefär sju gånger i veckan. Under de sju träningarna hinner han med att träna med Avan, stadslaget Luleå Steelers samt även vara själv i hallen och träna teknik.
- Ibland kan det vara lite tungt att träna så ofta. Men det är det bästa jag vet, det är nästan alltid kul och det är väl därför man tränar, säger Marcus Grahn.
Under lägrets första träningar har spelarna fått lära känna varandra. De har fått arbeta lite med spelförståelse och även tränat teknik.
- Det har gått ganska bra hittills. Jag försöker anpassa mig lite till hur alla spelar och göra mitt bästa utifrån det, säger Grahn.
Allsidig
Marcus Grahn är en allsidig spelare som kan spela både guard och forward och vid vissa speciella tillfällen har han även fått spela under korgen. I landslaget kommer han främst att få spela guard, vilket kanske egentligen är hans riktiga position.
- Marcus är en målgörare. Han skjuter väldigt bra och har bra spelförståelse. Han är en mycket intressant spelare, säger Christer Stjernborg, tränare för herrarnas U15-landslag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om