...och kolla här - nu är Fleury äntligen klar

Det har varit en ganska långdragen affär.Och Luleå Hockey har fått en hel del kritik för sitt agerande.Men i går bekräftade klubben värvningen av den franske forwarden Damien Fleury.- Vi kom överens om att gå ut med det först efter VM, förklarar Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström.

Efter många turer har nu Luleå Hockey bekräftat sin värvning av Damien Fleury.

Efter många turer har nu Luleå Hockey bekräftat sin värvning av Damien Fleury.

Foto: SALVATORE DI NOLFI

LULEÅ2011-05-18 06:00

Det har varit en av de mest omskrivna värvningarna under våren.

För att den franske VM-forwarden Damien Fleury var klar för Luleå Hockey var ingen hemlighet.

Däremot har klubben inte velat bekräfta övergången.

Luleå har fått hård kritik från flera håll för sitt agerande att dra ut på att presentera spelaren.

Och när Fleury själv under VM gick ut och berättade om sin familjesituation, där hans fru är dömd till fängelse för att ha misshandlat parets fem månader gamle son, spädde det på kritiken mot Luleå ännu mer.

Ska ersätta Arlbrandt
Men i går kom pressmeddelandet som bekräftade övergången.

25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt, och så här förklarar sportchefen Lars "Osten" Bergström turerna kring övergången.

- Ganska tidigt stod det klart för oss att Arlbrandt skulle lämna oss. Vi började leta efter en spelare som skulle passa i den rollen. Vi identifierar Fleury som ett bra alternativ och potentiell ersättare till Arlbrandt. Och vi nådde en överenskommelse ganska tidigt, säger Bergström och fortsätter:

- Vi har fått en del kritik för att vi inte har gått ut med värvningen. Rätt eller fel, vi har ändå valt att visa respekt för hans förra klubb och för att han skulle få koncentrera sig på sitt VM-spel. Det har funnits en del andra frågor också som vi har velat ge tid. Men vi hade enats om att släppa det först efter VM. Vi har ju vår agenda och vi har hållit den.

Vill inte kommentera
Huruvida Fleurys civila situation har spelat in i processen vill inte Bergström kommentera.

- Han har ju själv valt att berätta om sin familjesituation. Men vi har valt att inte kommentera några frågor som rör hans familjesituation. Det vill vi inte göra som arbetsgivare, och det är med all respekt för alla parter, säger han.

Visste ni om hans situation när ni skrev kontraktet?

- Som jag sa, vi vill inte kommentera det som rör hans familjesituation, säger Bergström och fortsätter:

- Vi har ett tvåårskontrakt, det är en bra hockeyspelare som ska känna sig välkommen till Norrbotten. Han hade en fantastik höst och ledde målligan i allsvenskan. Han har ju visat att han har producerat i ett topplag i allsvenskan. Men sin skidskoskicklighet och intensitet tror vi han kommer passa in bra här.

Den franske VM-forwarden anländer till Luleå under onsdagen.

- Det skall bli fantastiskt roligt att spela med Luleå Hockey i Elitserien nästa säsong. Det var mitt mål när jag kom till Västerås att jag någon gång skulle få chansen att spela i en av Europas främsta ligor och det känns som att Luleå har ett bra lag på gång, så jag ser fram emot att flytta norrut, säger han i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om